Eυ. Βενιζέλος: Ο φόβος του κ. Σαμαρά μπροστά στο διάλογο

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 08:10
UPD:10:54
A- A A+

«Είναι κρίμα ο κ. Σαμαράς να συμπεριφέρεται με αλαζονικό - φαινομενικά - αλλά φοβικό κατά βάθος τρόπο» σε ό,τι αφορά το θέμα του ντιμπέιτ, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας λόγο για φόβο του προέδρου της Ν.Δ. μπροστά στο διάλογο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρξε διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική και στον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή: «Ο κ. Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του και τι μας είπε; Τίποτα. Κουβέντα για το πώς παρέδωσε τη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και στα κόμματα της αριστεράς για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτοί που ελέγχουν το επικοινωνιακό κλίμα δεν εχουν ευθύνη;»

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας προτού ξεκινήσει η συζήτηση για το όνομα του πρωθυπουργού και ξεκαθάρισε ότι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι τεχνοκράτης.

Είπε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς, με τους όρους που θέτει, ουσιαστικά αυτοαποκλείεται από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ζήτησε και πάλι να έχει εκείνος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι πρώτα θα κοιτάξει αριστερά, διότι ο τόπος για να κυβερνηθεί χρειάζεται έναν κεντροαριστερό άξονα και ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί με έναν κεντροδεξιό άξονα.

Ωστόσο, όπως είπε, μετά τη συμφωνία με την Αριστερά θα καλέσει και τις συντηρητικές δυνάμεις να μετέχουν στο όνομα της εθνικής ευθύνης.

Σε ερώτηση για το τι απαντά σε όλους όσοι δηλώνουν ότι θα πάνε στην κάλπη για να διαμαρτυρηθούν, ο κ. Βενιζέλος αναγνωρίζει την οργή, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, αλλά σπεύδει να πει: «το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση, ποια είναι η προοπτική, η πρόταση για να έρθει η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση».

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή