Αντ. Σαμαράς: Πρώτο μέλημα η κατάργηση του νόμου Ραγκούση

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 23:13
UPD:23:44
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ομιλία Α. Σαμαρά στην Πάτρα

A- A A+

Εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για το νόμο Ραγκούση, τον οποίο δεσμεύτηκε να καταργήσει άμεσα. Πρόσθεσε ότι τα σύνορα θα φυλαχτούν καλά ενώ τόνισε ότι η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα απειλεί την ίδια την Συνθήκη του Σένγκεν.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο άσυλο σημειώνοντας ότι «επιβάλαμε κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια αλλά ακόμα ισχύει παράνομα» και υποσχέθηκε να το καταργήσει και στην πράξη.

Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων ανακοίνωσε την αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως το ΕΤΑΚ.

Το «πόθεν έσχες» όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974 θα διερευνηθεί από δικαστικούς και θα αναζητηθεί το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο από Εξεταστική, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι «ο λαός οφείλει να ξέρει» και ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν».

Εξαπέλυσε επίθεση στα μικρότερα κόμματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκμεταλλεύονται την κρίση, τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου και δεν προσφέρουν διέξοδο».

Απέρριψε τέλος τα σενάρια περί μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενώ ζήτησε από το λαό να του δώσει τη δύναμη να τα αλλάξει όλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή