Formula 1: Επικίνδυνο το Μουτζέλο για τον Πετρόφ

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 23:51
UPD:04/05/2012 01:20

A- A A+

Ο Ρώσος πιλότος της Caterham εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη επιλογή από τις ομάδες θεωρώντας ότι η Ιταλική πίστα δεν συνάδει με το υψηλό επίπεδο ασφαλείας που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Formula 1.

«Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαμε έλθει εδώ. Δεν είναι αρκετά ασφαλής ή αρκετά φαρδιά. Κάποια πιλότοι δεν θεωρούν ότι είναι σωστό να κάνουμε δοκιμές εδώ και θα πρέπει να συμφωνήσω. Είναι πολύ επικίνδυνη πίστα που σε μερικά κομμάτια δεν διαθέτει αρκετό χώρο. Εάν χάσεις τον έλεγχο, οι τοίχοι βρίσκονται πολύ κοντά και θα συνθλιβείς πάνω στα ελαστικά. Δεν κάνει για τη Formula 1 κι αν χάσεις το τιμόνι ή πέσει η πίεση των ελαστικών ή για οποιαδήποτε άλλο λόγο, τότε θα γίνει μεγάλο ατύχημα», δήλωσε ο Ρώσος πιλότος.

Παρά το γεγονός ότι υποστηρίζει πως υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι του που συμμερίζονται την ίδια άποψη, δεν ακουστεί (επισήμως τουλάχιστον κάποια αντίστοιχη γνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουτζέλο επιλέχθηκε πέρυσι από τις ομάδες για τη διεξαγωγή των δοκιμών μετά από πρόταση της Ferrari. Οι εκπρόσωποι της πίστας πάντως ονειρεύονται μια πιθανή επιστροφή της στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 στο εγγύς μέλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις