Formula 1: Καταστράφηκε ο εξοπλισμός της Williams από τη φωτιά

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 14:40

A- A A+

Η Βρετανική ομάδα δεν πρόλαβε καλά-καλά να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη μετά το 2004 και πρώτη στην ισπανική πίστα από το 1997, όταν το πίσω μέρος του γκαράζ της έπιασε φωτιά και ειδικότερα το σημείο όπου επισκευάζονται τα μονοθέσια της. Εκείνη τη στιγμή στο χώρο αυτό υπήρχε η FW34 του Μπρούνο Σένα που είχε εγκαταλείψει τον αγώνα, η οποία έπαθε σημαντικές ζημιές.

«Τα πάντα στο γκαράζ μας καταστράφηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ντίκι Στάνφορντ ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα βρισκόταν στην απονομή λαμβάνοντας το έπαθλο του νικητή για τον κατασκευαστή μετά την επικράτηση του Παστόρ Μαλντονάτο. Η συνέχεια τον βρήκε με έναν πυροσβεστήρα στο χέρι, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Βρετανικής ομάδας, να προσπαθουν να κατασβήσουν τη φωτιά.

Σημαντική, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και η Williams, ήταν η συμβολή προσωπικού των υπολοίπων ομάδων, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν έτσι ώστε η πυρκαγιά να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Εκ μέρους της Williams θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των υπολοίπων ομάδων για την βοήθειά τους κατά την διάρκεια της φωτιάς. Συγκινηθήκαμε από την υποστήριξή τους. Ηταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Η Williams θα ήθελε να ευχαριστήσει τις ομάδες, τη FIA, τη FOM και φυσικά όλους όσοι βοήθησαν. Ηταν ένα πολύ σοβαρό θέμα και τους είμαι ευγνώμων. Αυτό που συνέβη μετά από ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ απογοητευτικό, αλλά η κατάσταση περιορίστηκε μετά την άμεση ανταπόκριση της ομάδας και όλων όσοι βοήθησαν», δήλωσε στο Autosport ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Williams, Μαρκ Γκίλαν.

Από την φωτιά καταστράφηκε σημαντικό μέρος του τεχνικού εξοπλισμού της Βρετανικής ομάδας ενώ αναφέρεται ότι οι υπόλοιπες ομάδες έχουν προσφερθεί να τη βοηθήσουν, δανείζοντάς της τον απαραίτητο εξοπλισμό για το GP του Μονακό στο τέλος του μήνα. Παρόλα αυτά ο Μαρκ Γκίλαν δηλώνει σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη από τεχνικής πλευράς αλλά και σε ό,τι αφορά στο προσωπικό μέχρι τον έκτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Είχαμε μεγάλες ζημιές και χάσαμε μεγάλο μέρος του εξοπλισμού ιδίως του τμήματος IT. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μια πλήρη σειρά ανταλλακτικών για τα πάντα. Θα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουμε κανονικά στο Μονακό αλλά ίσως να μας λείπουν μερικά επιπλέον στοιχεία επειδή προφανώς δε μπορούμε να έχουμε μαζί μας πλήρες σετ ανταλλακτικών για όλα».

H Williams επιβεβαίωσε ότι τέσσερα άτομα από το προσωπικό της τραυματίστηκαν από την φωτιά και διακομίστηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Τα τρία παρέμειναν για παρακολούθηση και το ένα έφυγε. Μάλιστα ένας από τους τραυματίες ήταν ένας μηχανικός, υπεύθυνος για τον ανεφοδιασμό, ο οποίος απομακρύνθηκε από το γκαράζ έχοντας πιάσει φωτιά τα πόδια του.

Πέραν του μονοθέσιου του Μπρούνο Σένα που υπέστη ζημιές, το έτερο του Παστόρ Μαλντονάτο έμεινε ανέπαφο καθώς βρισκόταν σε άλλο σημείο της πίστας για τον καθιερωμένο έλεγχο μετά το τέλος του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις