100.000 σφαίρες LED φώτισαν ιαπωνικό ποτάμι

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 15:42
UPD:26/06/2012 12:48

A- A A+

Ένα πρωτότυπο υπερθέαμα χάρισε στους Ιάπωνες μεγάλος όμιλος ηλεκτρονικών στο πλαίσιο της γιορτής Χοτάρου (πυγολαμπίδες), στο Τόκιο: θέλοντας να «παντρέψει» την τεχνολογία με την παράδοση, έριξε 100.000 φωτάκια LED στον ποταμό Σουμίντα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, «βάφοντάς» τον γαλάζιο και φωτίζοντάς τον κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καθεμία από τις εντυπωσιακές σφαίρες περιέχει έναν λαμπτήρα LED, μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία Evolta και ένα μικροσκοπικό ηλιακό συλλέκτη. Ένας αισθητήρας στο κάτω μέρος επιτρέπει στη σφαίρα να φωτίζεται μόνο όταν τοποθετηθεί πάνω στο νερό.

Το θέαμα ήταν κομμάτι μιας εικαστικής εγκατάστασης με τίτλο "Hikari no Symphony" («Συμφωνία του Φωτός»), η οποία περιελάμβανε το φωτισμό κι άλλων σημείων της πρωτεύουσας και συναυλία της τραγουδίστριας της ποπ Καόρι Μοτσίντα.

Προλαβαίνοντας τυχόν αντιδράσεις απ' όσους θα εξέφραζαν φόβους για τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης για το περιβάλλον, η Panasonic διαβεβαίωσε ότι όλες οι σφαίρες λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Μετά το τέλος του φεστιβάλ άλλωστε, η εταιρία φρόντισε να απομακρύνει όλα τα φωτάκια με ένα τεράστιο δίχτυ και, όπως ανακοίνωσε, θα τα ξαναχρησιμοποιήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή