Formula 1: Στην Αγγλία και ο τελευταίος τραυματίας της Williams

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 15:58

A- A A+

Ο άτυχος μηχανικός που έχει υποστεί εγκαύματα, νοσηλευόταν μέχρι και χθες σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και σήμερα επέστρεψε αεροπορικώς στην Αγγλία για περαιτέρω νοσηλεία. Η κατάστασή του ωστόσο κρίνεται σταθερή χωρίς να εμπνέει καμία ανησυχία.

Χθες δύο από τα τρία άτομα που είχαν παραμείνει στο νοσοκομείο πήραν εξιτήριο μετά από διήμερη παραμονή και νοσηλεία διότι είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού. Και στους δύο δόθηκε η άδεια να ταξιδέψουν και να επιστρέψουν στην έδρα της Βρετανικής ομάδας.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ξανά τις ευχαριστίες μας σε όλους στο paddock που βοήθησαν την ομάδα της Williams την Κυριακή στην προσπάθεια ελέγχου της φωτιάς. Υπήρξε ένας αριθμός ατόμων που έσπευσαν στο ιατρείο της πίστας, κυρίως λόγω της εισπνοής καπνού. Ένα μέλος της ομάδας παραμένει στο νοσοκομείο με εγκαύματα, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει καλή διάθεση. Σήμερα μάλιστα επέστρεψε στην Αγγλία για περαιτέρω νοσηλεία», δήλωσε ο τεχνικός επικεφαλής της Williams Μαρκ Γκίλαν.

Η ομάδα του Γουόκινγκ εξακολουθεί να αναζητά τα αίτια για τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή μετά τη νίκη της στην πίστα της Καταλούνια (πρώτη μετά το 2004) και κατέστρεψε μεγάλο μέρος του γκαράζ και του εξοπλισμού της, ιδίως σε ότι αφορά στους υπολογιστές κ.λπ. Για αυτό άλλωστε τον λόγο βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τη FIA παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις έχουν ήδη επισκευαστεί.

Δημοσίευμα πάντως του Autosport αναφέρει ότι η φωτιά ξέσπασε κατά την προετοιμασία μεταφοράς του καυσίμου στο γκαράζ της Βρετανικής ομάδας όταν εξερράγησαν τα δοχεία βενζίνης που βρίσκονταν στο πίσω μέρος.

«Οι έρευνες για την ακριβή αιτία της φωτιάς βρίσκονται σε εξέλιξη και διεξάγονται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τη FIA. Η ακριβής έκταση ακόμη εξετάζεται και δεν θα είναι ξεκάθαρη μέχρι και τα δύο μονοθέσια μαζί με τον εξοπλισμό επιστρέψουν στο εργοστάσιο. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι ο εξοπλισμός IT του γκαράζ και η υποδομή έχουν πάθει σημαντικές ζημιές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Γκίλαν.

Παρά την ατυχία η Williams δεν φαίνεται να πτοείται και δεν αποκλείει μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον έκτο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα στο κοσμοπολίτικο Μονακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις