Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δοθεί λύση

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 18:31
UPD:19:27

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οδηγούμαστε σε εκλογές ξανά επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν φέρθηκαν υπεύθυνα.

A- A A+

Καταλύτη χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε κολλημένοι στην εξουσία, δεν θέλουμε να σηκώνουμε συνέχεια το σταυρό, χωρίς το ΠΑΣΟΚ όμως δεν μπορεί να δοθεί λύση. Μετά τις επόμενες εκλογές, δεν θα υπάρχει περιφέρεια χωρίς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι μετά τις εκλογές θα προταθεί κυβέρνηση με κορμό την Κεντροαριστερά. «Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία και τίθεται όλο το ΠΑΣΟΚ σε διάταξη μάχης. Ξεκινάμε από το μηδέν. Πρέπει σε λίγες εβδομάδες να ανατρέψουμε τα πάντα», διαμήνυσε.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε επανάληψη των εκλογών και έκανε όσα μπορούσε για τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης.

Υποστήριξε ότι οδηγούμαστε σε εκλογές ξανά επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν εξαρχής τη στρατηγική της επανάληψή τους, δεν φέρθηκαν υπεύθυνα και δεν ανέλαβαν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα.

ΠΑΣΟΚ
Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Κ.O. του ΠΑΣΟΚ

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Κ.O. του ΠΑΣΟΚ

Χάνουμε χρόνο, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε «αυτή η διαδικασία είναι απώλεια ιστορικού χρόνου. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε περισσότερη κοινοβουλευτική δύναμη τώρα η χώρα δεν θα έχανε ιστορικό χρόνο».

Μόνο κριτήριο μας είναι το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και η ασφάλεια της πατρίδας και της εθνικής οικονομίας σημείωσε και πρόσθεσε ότι το κόμμα του εξάντλησε την πολιτική του ευθύτητα κάνοντας πρόταση στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να σχηματίσει κυβέρνηση με την ανοχή ή τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για φθηνά κομματικά παιχνίδια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ανοίγει μέτωπο με την Δεξιά που οδήγησε την χώρα στις εκλογές με την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας αλλά και με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς. Συμπλήρωσε ακόμη ότι «ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα την δημαγωγία και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται ως αριστερός και προοδευτικός».

Επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το χρέος από τις πλάτες των πολιτών χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» και πρόσθεσε ότι «όσα προτείνουμε είναι τα μόνα υπεύθυνα και εφικτά».

Σημείωσε ακόμη ότι η επάνοδος της χώρας στις αγορές είναι στοιχείο συνυφασμένο με την αυτοδυναμία της Ελλάδας και την πολιτική της ισοτιμίας μέσα στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να κατανοούμε τα μηνύματα από το εξωτερικό και την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έκανε τη σκληρότερη διαπραγμάτευση. «Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν. Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΕ μιλά για επαναδιαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους ανέργους, αναρωτήθηκε «τι βρίσκουν μέσα στις προτάσεις των κομμάτων που επαγγέλλονται εύκολες λύσεις που δε θα έρθουν ποτέ».

Τέλος, για τους συνταξιούχους είπε ότι έγιναν μειώσεις προκειμένου να έχουν χρήματα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή