Αλ.Τσίπρας: «Βρώμικος πόλεμος» κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Η συμμετοχή στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου»
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 14:11
UPD:19:34

Επέστρεψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

A- A A+

Τη σιγουριά ότι παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δεν θα καμφθεί και θα ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, δίνοντας εντολή για κυβέρνηση της Αριστεράς, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Σκληρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

«Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας και των δικών σας διαρκών επιλογών να στηρίξετε τις πολιτικές του Μνημονίου», απάντησε ο κ. Τσίπρας στα περί «εφιάλτη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τα οποία υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καυστική μάλιστα ήταν η απάντησή του στα αναφορά του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία Α. Τσίπρα στην K.O. του ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία Α. Τσίπρα στην K.O. του ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του προέδρου της ΝΔ, υπενθύμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει υπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά το μνημόνιο και τώρα «προσπαθεί να συμπήξει μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων με τη πιο σκληρή εκπρόσωπο του νεοφιλευθερισμού, την κ. Μπακογιάννη, και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο του μνημονίου, τον κ. Καρατζαφέρη».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ακόμη τις «μάχες οπισθοφυλακής των πολιτικών δυνάμεων του χθες στις οποίες πρωτοστατεί ο Αντώνης Σαμαράς». «Τα κόμματα του μνημονίου διαλαλούν ότι η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στις κάλπες, αλλά εκεί -τόνισε- μας οδηγεί η επιμονή στο μνημόνιο». Στο σημείο αυτό έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης -όπως υπογράμμισε- έχει δεσμευθεί στο μνημόνιο. «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα φανερό και γνωστό σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Αν κάτι μπορεί να τους σταματήσει είναι η Αριστερά», ανέφερε και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι δεν μπορούν να αντικρούσουν το ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα «γι΄ αυτό καταφεύγουν στη χυδαιότητα και τη σπέκουλα», με τελευταίο τους χαρτί, όπως είπε, τις φήμες ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να σταματήσουν να αναπαράγουν ανεύθυνες κινδυνολογίες», επισημαίνοντας πως η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου και τις εθελόδουλες πολιτικές δυνάμεις του χθες», για να διαβεβαιώσει πως «αν έχει μείνει κάτι σε αυτόν τον τόπο, αυτό είναι οι καταθέσεις του λαού μας», τις εγγυάται, όπως υπογράμμισε, εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει κανένας, επεσήμανε, «ζητήσαμε να ελέγχονται από το δημόσιο οι τράπεζες που έχουν λάβει 200 δισ. ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις, ζητήσαμε να γίνει έλεγχος στο δημόσιο χρέος ... τι φοβούνται; Μήπως αναδειχθούν οι δικές τους ευθύνες;» διερωτήθηκε και στο σημείο αυτό τόνισε πως αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που κόβουν συντάξεις και μισθούς και μετατρέπουν -όπως είπε- το εργαστικό δίκαιο, σε δίκαιο των εργοδοτών.

Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, «στήθηκε το γνωστό σενάριο της τρομοκράτησης των πολιτών», με στόχο να υποκύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και να προδώσει όσους τον εμπιστεύτηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου και του κατεστημένου, ωστόσο όπως προειδοποίησε, η τρομοκρατία θα πολλαπλασιαστεί.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, «ό,τι κι αν πει ο κ. Μπαρόζο, όσες επιστολές κι αν στείλει ο κ. Παπαδήμος, όσοι εκβιασμοί κι αν γίνουν σε χώρους δουλειάς» και διεμήνυσε προς κατεύθυνση ότι ο λαός τελικά παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καμφθεί και δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τη βούλησή του.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποχωρήσει τώρα. Η πραγματική νίκη είναι στις 17 Ιουνίου. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς. Αυτόν τον αγώνα, αυτή τη μεγάλη αλλαγή τη χρωστάμε στην ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος και στις επόμενες γενεές», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ»

Το απόγευμα ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμου Γιάννης Μήλιος κατήγγειλε συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δικές του δηλώσεις. Όπως ανέφερε, «το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο τρέμει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και "πληροφορεί" τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξάγγέλλει "φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη"». «Για κακή τους τύχη» σημειώνει ο κ. Μηλιός «τους πληροφορούμε ότι εμείς φέραμε στο δημόσιο διάλογο μια πρόταση της ΓΣΒΕΕ, δηλαδή των εκπροσώπων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορά την αντιμετώπιση της σκανδαλώδους "νόμιμης" φοροαπαλλαγής συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, που αποκρύπτουν τα κέρδη τους "φουσκώνοντας" τα εισαγωγικά κόστη τους, "αγοράζοντας" σε εικονικά ψηλές τιμές από τις δικές τους off-shore επιχειρήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή