Champions League: Στον...έβδομο ουρανό Ντι Ματέο και παίκτες

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 02:16
UPD:10:09

A- A A+

Τους παίκτες της Τσέλσι «αποθέωσε» ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον δραματικό, έτσι όπως εξελίχθηκε, τελικό του Champions League. Ο Ιταλός έκανε λόγο για «μεγάλη καρδιά από τους παίκτες, ιδιαίτερα, όταν βρέθηκαν με την 'πλάτη στον τοίχο'».

Ο Ιταλός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν απέμενε πολύς χρόνος για τη λήξη κι εκεί πάντα χρειάζεσαι παίκτες που να μπορούν να πάρουν το παιχνίδι στις πλάτες τους, ανατρέποντας την κατάσταση. Είμαστε τυχεροί διότι τους είχαμε. Ο Ντρογκμπά είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στην κανονική διάρκεια του τελικού και ήταν αυτός που με ψυχραιμία έστειλε τελευταίος τη μπάλα στα δίχτυα στη διαδικασία των πέναλτι», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το μέλλον του στον πάγκο των «μπλε» αρκέστηκε να πει: «Δεν είναι ώρα να πούμε κάτι γι' αυτό…».

Ο άνθρωπος, που χωρίς καμία δόση υπερβολής, χάρισε το τρόπαιο στην Τσέλσι, Ντιντιέρ Ντρογκμπά, «πετούσε στα σύννεφα». Ο Ιβοριανός επιθετικός είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν γραφτό να το σηκώσουμε. Ήταν το πεπρωμένο μας. Πιστεύω σε αυτά και θεωρώ ότι ήταν γραφτό εδώ και καιρό να πάρουμε το τρόπαιο. Το ήθελε ο Θεός!». Ο σκόρερ του τελικού αφιέρωσε το Κύπελλο «...σε όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα στην Τσέλσι και σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Η ζωή είναι υπέροχη. Το γκολ της ισοφάρισης άλλαξε όλο το παιχνίδι. Είμαι ευτυχισμένος».

«Αν δεν ήταν ο Ντρογκμπά...»

«Ήταν ένας τρελός τελικός» σχολίασε ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της Τσέλσι, Πέτρ Τσεχ. Ο Τσέχος γκολκίπερ απέκρουσε δύο πέναλτι, ένα στην κανονική διάρκεια κι ένα στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας»: «Πιστεύω ότι όλοι απολαύσαμε το παιχνίδι. Στα πέναλτι πίστευα ότι ο Ρόμπεν θα το εκτελούσε με δύναμη, λόγω και της πίεσης που βάραινε εκείνη τη στιγμή τις δύο ομάδες. Και στα έξι πέναλτι επέλεξα τη σωστή γωνία για να πέσω» ανέφερε και δεν ξέχασε τον Ντι Ματέο: «Ό,τι κι αν γίνει, μπορεί να υπερηφανεύεται για τα δύο τρόπαια που κατακτήσαμε φέτος. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά πλέον είναι θέμα της διοίκησης αν θα παραμείνει».

Ο Φρανκ Λάμπαρντ αποθέωσε τον Ντιντιέρ Ντρογκμπά: «Δείξαμε αποφασιστικότητα και είχαμε πνεύμα νικητή. Αυτός που μας οδήγησε μέχρι εδώ είναι ο Ντρογκμπά. Είναι ήρωας. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμασταν εδώ. Πέτυχε γκολ σε όλα τα μεγάλα ματς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις