Ράλι Ακρόπολις: Aπομακρύνεται ο Λεμπ - ανεβαίνει ο Χίρβονεν

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 14:24
UPD:26/05/2012 18:56

A- A A+

Ο Μίκο Χίρβονεν βρήκε το ρυθμό του, πίεσε αρκετά και κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, μαζεύοντας παράλληλα τη διαφορά του από τον τρίτο Σόλμπεργκ στην γενική κατάταξη στα τρία δευτ. από 6,3 που ήταν στην προηγούμενη ΕΔ. «Πιέζουμε πολύ, όπως και ο Σεμπάστιαν. Ήταν πολύ γλιστερή και απαιτητική στο τέλος η ειδική. Δύσκολο να βρεις πρόσφυση...», δήλωσε ο Φινλανδός οδηγός.

Παράλληλα, ο Σεμπάστιαν Λεμπ με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο που σημείωσε στους Βωξίτες 1 διεύρυνε τη διαφορά του στην γενική κατάταξη από τον δεύτερο Λάτβαλα στα 5,7 δευτ. Ο Φινλανδός οδηγός της Ford δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και είχε ένα τετ-α-κε χωρίς να χάσει χρόνο. Παραπονιέται ωστόσο ότι τα ελαστικά του (χρησιμοποιεί όπως και οι περισσότεροι τη σκληρή γόμα) αργούν να ζεσταθούν ενώ κάνει λόγο για αλλαγή στο στήσιμο του Fiesta WRC. Oπως και να έχει ο ρυθμός του ήταν σχετικά αργός σε αυτή την ειδική καθώς τερμάτισε τέταρτος και έμεινε πίσω από τον Λεμπ 4,5 δευτ.

Η επιλογή της Ford να δώσει στους οδηγούς της δύο ρεζέρβες έχει αντίκτυπο στους χρόνους τους καθώς και ο Πέτερ Σόλμπεργκ έμεινε πίσω από τα δύο Citroen που φέρουν μία μόνο ρεζέρβα. Ο Νορβηγός ήταν τρίτος στους Βωξίτες 1 και κινδυνεύει πλέον να χάσει την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη. «Πήραμε δύο ρεζέρβες και χάσαμε χρόνο. Εξαιτίας του επιπλέον βάρους, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουμε στην επόμενη ειδική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και σε αυτή τη ειδική ο Μαντς Οστμπεργκ ήταν ταχύτερος του Ευγκένι Νόβικοφ (πέμπτος έναντι έκτου) με αποτέλεσμα να συνεχίζει το «ψαλίδισμα» της μεταξύ τους διαφοράς (έχει πέσει στα 5,9 δευτ.). Παρά το θετικό αυτό γεγονός ο οδηγός της Adapta δεν νιώθει σίγουρος, όπως τόνισε, με το αυτοκίνητό του και οδήγησε άσχημα.

Ο Οτ Τανάκ παραμένει έβδομος διευρύνοντας την χρονική του απόσταση από τον όγδοο Νουβίλ, ο οποίος προέβη σε κάποιες αλλαγές στα διαφορικά του Citroen DS3 WRC. Ο Μάρτιν Πρόκοπ εξακολουθεί να είναι ένατος γενικής ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Σεμπαστιέν Οζιέ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις