Ράλι Ακρόπολις: Πιέζει ασφυκτικά ο Λάτβαλα

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 12:56
UPD:18:57

A- A A+

Κερδισμένος προς το παρόν δείχνει ο Φινλανδός οδηγός της Ford αφού κατάφερε να κερδίσει σε δύο πολύ δύσκολες ειδικές διαδρομές, το Γυμνό 1 και το Κεφαλάρι 1 και να μειώσει πλέον τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Λόεμπ μόλις στο ένα δευτερόλεπτο!

Ο Γάλλος οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής νιώθει ήδη την πίεση του Φινλανδού αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Οπως δήλωσε μετά το τέλος της δωδέκατης ειδικής πηγαίνει flat-out αλλά όταν γλιστράει δεν μπορεί να πιάσει την ταχύτητα των Ford.

Aυτό φάνηκε στην τελευταία ΕΔ αφού τα Fiesta WRC υπερίσχυσαν κατά κράτος των Citroen DS3 WRC. Πλην του Λάτβαλα που ήταν ταχύτερος, τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Πέτερ Σόλμπεργκ, παραμένοντας έτσι την τρίτη θέση και στο κυνήγι της νίκης αλλά διευρύνοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον τέταρτο πλέον στην γενική κατάταξη Μίκο Χίρβονεν.

«Ήμασταν πολύ προσεκτικοί στις πρώτες ειδικές. Προσπάθησα να είμαι προσεκτικός, οι υπόλοιποι φαίνεται πως δεν είναι. Έχει ακόμη πολύ δρόμο», δήλωσε ο Νορβηγός οδηγός της Ford μετά το τέλος της ΕΔ Κεφαλάρι 1.

Ο Χίρβονεν από την πλευρά του προσπάθησε στο Γυμνό 1 να πιέσει λίγο, πετυχαίνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πίσω από το Λάτβαλα, αλλά έχασε χρόνο στην επόμενη (12η ΕΔ), τερματίζοντας μόλις πέμπτος, γεγονός που αναγνώρισε και ο ίδιος μετά το τέλος της. «Οδηγώ σταθερά. Δεν πιέσαμε. Ίσως έχουμε χάσει κάποιο χρόνο. Προσπαθώ να έχω καλό ρυθμό, αλλά τώρα ήμασταν λίγο αργοί».

Ο Μαντς Οστμπεργκ χτυπήθηκε και πάλι από την ατυχία αφού τη στιγμή κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αλ-Ατίγια και να μαζέψει τη διαφορά του από τον Μάρτιν Πρόκοπ. Ο οδηγός της Adapta ήταν μόλις 7,1 δευτ. πίσω από τον Τσέχο όταν στο τέλος της 12ης ΕΔ ανέφερε πρόβλημα στο πίσω δεξί ημιαξόνιο του Fiesta WRC, το οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να επισκευάσει και θα χρειαστεί, όπως είπε, να περιμένει να φτάσει μέχρι το μεσημεριανό σέρβις. Προς το παρόν πάντως βρίσκεται στην έβδομη θέση, πιέζοντας τον Πρόκοπ που στο Κεφαλάρι 1 έκανε κάποια λάθη και έχασε χρόνο, σημειώνοντας μόλις τον ένατο καλύτερο χρόνο.

Εμπρός από τους δύο, στην πέμπτη θέση της γενικής βρίσκεται άνετα ο Ευγκένι Νόβικοφ της M-Sport Ford που όπως φαίνεται συνεχίζει χωρίς προβλήματα.

Ο Αλ-Ατίγια δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην ειδική Γυμνό 1, δεύτερη σημερινή, χάνοντας παράλληλα την έβδομη θέση από τον Οστμπεργκ, αλλά θεωρεί τα πήγε καλά στην επόμενη, το Κεφαλάρι 1 και στόχος του είναι να αποφύγει τα λάθη που θα μπορούσαν να του στοιχίσουν την εγκατάλειψη.

Σεμπαστιέν Οζιέ και Αντρέας Μίκελεσεν συνεχίζουν το δικό τους αγώνα, από την ένατη και δέκατη θέση γενικής, αντίστοιχα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις