Ράλι Ακρόπολις: Ελαφρύ προβάδισμα για Λεμπ

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 13:29
UPD:14:26

A- A A+

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ κατάφερε να φτάσει στο σέρβις λίγο πιο χαλαρός καθώς ήταν ο ταχύτερος στην ειδική, εκτείνοντας έτσι τη διαφορά του από τον Λάτβαλα που τον καταδιώκει στα 2,2 δευτ.

Ο Γάλλος οδηγός φαίνεται ότι δεν το βάζει κάτω παρά την πίεση που υφίσταται από τον Νορβηγό αντίπαλό του και θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη στο Ράλι Ακρόπολις μετά το 2008. Ο Λάτβαλα στην τελευταία ειδική πριν το σέρβις έχασε λίγο χρόνο μένοντας στην τρίτη θέση, αφού όπως είπε, χτύπησε το πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του. Μεταξύ των δύο μονομάχων τερμάτισε ο Πέτερ Σόλμπεργκ με το δεύτερο Ford Fiesta WRC που εξακολουθεί να διατηρεί τη χρονική του απόσταση από τον τέταρτο στην γενική Χίρβονεν πάνω από τα 20 δευτερόλεπτα. Ο Φινλανδός που σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στην ειδική Ζήρια 1, ακολουθεί πιο προσεκτικό ρυθμό, ευελπιστώντας σε στραβοπάτημα των πρωτοπόρων.

Η τύχη τελικά χαμογέλασε λίγο στον Μαντς Οστμπεργκ που ήταν σίγουρα τυχερός μέσα στην... ατυχία του. Ο οδηγός της Αdapta ανέβηκε στην έκτη πλέον θέση της γενικής, εκμεταλλευόμενος πρόβλημα στην αντλία νερού στο Fiesta WRC του Ευγκένι Νόβικοφ, ο οποίος εγκατέλειψε πριν μπει καν στην ειδική. Παράλληλα, ο Οστμπεργκ κατάφερε να επισκευάσει το πρόβλημα που είχε με το δεξί ημιαξόνιο και συνέχισε κανονικά τον αγώνα. Μοναδικό του πλέον εμπόδιο για την κατάληψη της πέμπτης θέσης γενικής ακούει στο όνομα Μάρτιν Πρόκοπ που προηγείται 2,4 δευτερόλεπτα.

Ο Νάσερ Αλ-Ατίγια ανέβηκε έβδομος αν και στην αρχή της ειδικής είχε ένα τετ-α-κε, χάνοντας σημαντικό χρόνο. Ο οδηγός από Κατάρ θέλει πλέον να προστατεύσει το αυτοκίνητο και να περάσει μία ανώδυνη όσο γίνεται ημέρα.

Ακολουθούν στην γενική κατάταξη τα δύο Skoda Fabia S2000 των Σεμπαστιέν Οζιέ και Αντρέας Μίκελσεν, αντίστοιχα. Ο τελευταίος παραδέχθηκε ότι το να τρέχει χωρίς εφεδρικά ελαστικά με σκληρή γόμα ήταν ένα λάθος, αφού είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει μόνο τη μαλακή γόμα.

Ο Τιερί Νουβίλ επέστρεψε με τη μεσημεριανή ανάπαυλα στην πρώτη δεκάδα της γενικής παρά το γεγονός ότι ακολουθεί πολύ συντηρητικό αγώνα.

Ο Αρμίντο Αραούχο ξεκίνησε και πάλι την προσπάθεια του και βρίσκεται στην δωδέκατη θέση της γενικής. Ο Βραζιλιάνος οδηγός δεν είχε τρέξει την Παρασκευή λόγω αδιαθεσίας του συνοδηγού του.

Στην κατηγορία PWRC ο Βαλερί Γκορμπάν εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος μετά από 12 ειδικές διαδρομές ενώ στην WRC Academy ωφελημένος είναι ο Ελφιν Εβανς μετά τα προβλήματα που είχαν οι Αλαστερ Φίσερ και Πόντους Τίντεμαντ.

Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στο Λουτράκι για ένα σέρβις 30 λεπτών με την επόμενη ειδική, Κλένια-Μυκήνες 2, να ξεκινά στις 15:17.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις