Ράλι Ακρόπολις: Μειώνει ο Σόλμπεργκ

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 17:52
UPD:18:57

A- A A+

Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο Λόεμπ με την ατυχία του Λάτβαλα στην «Κλένια-Μυκήνες 2» θα είχε μία σχετικά εύκολη συνέχεια, ήρθε η βροχή για δυσκολέψει την κατάσταση.

Στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου περάσματος στο Γυμνό έβρεχε, με αποτέλεσμα ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής να χάσει χρόνο και να τερματίσει δεύτερος, πίσω από τον ταχύτατο Σόλμπεργκ που κέρδισε εδώ και μείωσε στα 15,5 δευτ. πλέον τη διαφορά στην γενική κατάταξη από τον πρωτοπόρο Λόεμπ.

«Η χειρότερη ειδική του Ράλι. Πραγματική ειδική του Ακρόπολις. Ψήλωσα το αυτοκίνητο. Δεν σκέφτηκα την επίδοση, μόνο πώς θα βγούμε σώοι. Δεν είχε νόημα να πιέσεις, να γίνεις ήρωας. Προσπαθώ να φερθώ έξυπνα», τόνισε ο Νορβηγός μετά το τέλος της ειδικής.

Ο Μίκο Χίρβονεν σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ειδική, όντας μόλις 0,3 δευτ. πίσω από τον teammate του. Ο Φινλανδός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πιέσει αλλά κύριο μέλημα του ήταν να αποφύγει τις μεγάλες πέτρες και να προστατεύσει το αυτοκίνητο.

Εκπληξη της ειδικής ήταν ο Οτ Τανάκ που πέτυχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. «Στην αρχή δοκίμασα να πάω ταχύτερα, αλλά κατάλαβα ότι είναι μεγάλο ρίσκο. Ήταν πολύ σκληρή ειδική», τόνισε ο Εσθονός μετά το τέλος της ειδικής διαδρομής.

Ο Μαντς Οστμπεργκ με τη... φόρα που είχε από πριν, πέρασε τελικά τον Μάρτιν Πρόκοπ στην γενική κατάταξη κι κατέλαβε πλέον την πέμπτη θέση, κάτι που ήταν και ο στόχος του. Ο Νορβηγός οδηγός της Adapta είχε την πέμπτη καλύτερη επίδοση στην ειδική εν αντιθέσει με τον Τσέχο αντίπαλό του που ήταν έβδομος. Ετσι, δημιούργησε επιπλέον και μία διαφορά 10,6 δευτερολέπτων.

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ έχασε μία θέση στην γενική καθώς είχε πρόβλημα με το υδραυλικό τιμόνι με αποτέλεσμα να πονούν αρκετά τα χέρια του στο τέλος της ειδικής και να τερματίσει 14ος. Την ατυχία του Γάλλου οδηγού εκμεταλλεύτηκαν οι Τιερί Νουβίλ και Αντρέας Μίκελσεν που ανέβηκαν μία θέση έκαστος.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα εξακολουθεί να χάνει έδαφος λόγω του ατυχήματος στην προηγούμενη ειδική. Πλέον συνεχίζει την προσπάθειά του χωρίς πίσω δεξί φρένο αφού έχει σπάσει η αντίστοιχη δαγκάνα. Σε αυτή την ειδική πάντως τερμάτισε όγδοος πίσω από τον Αντρέας Μίκελσεν.

Στους άτυχους στο δεύτερο πέρασμα στο Γυμνό ήταν ο Αρμίντο Αραούχο που σταμάτησε μέσα καθώς έχασε έναν τροχό ενώ ο Νάσερ Αλ-Ατίγια δεν κατάφερε να ξεκινήσει λόγω προβλήματος στη μετάδοση που αντιμετώπισε από την «Κλένια-Μυκήνες 2». Ο οδηγός από το Κατάρ έπεσε πλέον στην δέκατη θέση γενικής.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις