Formula 1: Συμφωνία Ferrari-Φέτελ;

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 10:27

A- A A+

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα Paddock του κοσμοπολίτικου GP επισκίασαν τη φετινή πρώτη νίκη του Μαρκ Γουέμπερ αλλά και το γεγονός πλέον στο πρωτάθλημα υπάρχουν έξι διαφορετικοί νικητές σε αντίστοιχους αγώνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα δύο βρετανικών κυριακάτικων εφημερίδων ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με τη Scuderia ώστε να οδηγήσει το μονοθέσιο της το 2014, όταν λήξει δηλαδή το συμβόλαιο που έχει με τη Red Bull.

To συμβόλαιο του Γερμανού πιλότου με την Αυστριακή ομάδα μπορεί να λήγει το 2014, αλλά μέχρι το 2013 είναι κλειστό, ενώ για την επόμενη χρονιά υπάρχουν ρήτρες αναφορικά με την απόδοση του ίδιου αλλά και της ομάδας.

Τα Βρετανικά δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι για το 2013 η Ferrari θα μπορούσε να εντάξει στο δυναμικό της τον Μαρκ Γουέμπερ, αφού το συμβόλαιο με τον Φελίπε Μάσα λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς και οι ιθύνοντες της Scuderia δε φαίνονται αποφασισμένοι να τον κρατήσουν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έσπευσε να αρνηθεί τις φήμες που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με τη Ferrari. «Ισως να να ήθελαν να γεμίσουν λίγο χώρο που περίσσευε στις εφημερίδες τους. Δεν έχω υπογράψει τίποτα», δήλωσε ο 24χρονος Γερμανός πιλότος, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Παράλληλα, σχολιάστηκε έντονα στο Μονακό η απουσία του Φέτελ από τους πανηγυρισμούς της ομάδας στην πισίνα για τη νίκη του Μαρκ Γουέμπερ, καθώς ο νεαρός Γερμανός ήταν ο μόνος που δεν παρέστη. «Δεν ήθελα να κολυμπήσω. Δεν είχε εφεδρικά ρούχα», δικαιολογήθηκε σχετικά.

Αν ισχύσουν πάντως οι παραπάνω φήμες, η Ferrari το 2014 θα έχει στις τάξεις της δύο πρώην παγκόσμιου πρωταθλητές, αφού το συμβόλαιο του Φερνάντο Αλόνσο λήγει το 2016. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο συγκεκριμένοι πιλότοι θα βρεθούν κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις