Ασκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 23:44
UPD:23:46

Ασκηση ευρείας κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες για την αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, ολοκληρώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ασκηση ευρείας κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες για την αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, ολοκληρώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με όλους τους φορείς στην Αττική και σε κάθε περιφέρεια της χώρας προκειμένου να ελεγχθούν η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο συντονισμός και τυχόν αδυναμίες για την αντιπυρική περίοδο του 2012.

Στην περιφέρεια Αττικής, η άσκηση έφερε την κωδική ονομασία «Δια πυρός 2012» και έγινε δασική περιοχή Μονής Γοργοεπήκοου στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο μηχανισμός πυρόσβεσης θα έχει στη διάθεσή του σε πλήρη ετοιμότητα τα 21 Καναντέρ και 18 Πεζετέλ, τα οποία αποτελούν τον εναέριο στόλο δασοπυρόσβεσης.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος αισιοδοξούν ότι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές στα υδροφόρα και άλλα οχήματα και ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για τη μίσθωση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, εκκρεμεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.900 εποχικών πυροσβεστών που δεν μπορεί να προχωρήσει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή