Λ.Κατσέλη: Η πολιτική του Μνημονίου πρέπει να ανατραπεί

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 00:35

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

A- A A+

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση ώστε να προκύψει μία προοδευτική διακυβέρνηση, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στον REAL FM. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνάντηση που είχε τόσο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους Οικολόγους Πράσινους.

Επεσήμανε ότι η πολιτική της βαθιάς ύφεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς αποσταθεροποιεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ακύρωση της προγραμματισμένης για τον Ιούλιο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού και η αποφυγή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και νέων αυξήσεων στους φόρους, πρέπει να αποτελέσουν βασικές επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης, επισήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της.

Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να προωθηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή