MotoGP: Eκανε τα μαγικά του ο Στόνερ

Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 18:27
UPD:18:40

A- A A+

Αυτή είναι η δεύτερη πολ-ποζίσιον για τον Αυστραλό αναβάτη φέτος που φαίνεται ότι δεν πτοείται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι αντίπαλοι του παίζουν εντός έδρας.

Μόλις στην προτελευταία του προσπάθεια και έχοντας επιλέξει τη μαλακή γόμα, όπως άλλωστε και το σύνολο των αναβατών, ο Στόνερ έριξε τον χρόνο του στο 1:41.295, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης του αγώνα.

Μόλις ένα δέκατο πίσω του βρέθηκε ο Χόρχε Λορένθο με την Yamaha, ο οποίος αν και αρχικά ξεκίνησε με τη σκληρή γόμα, στο τέλος επέλεξε τη μαλακή, βελτιώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις του. Τότε ήρθε και ο χρόνος που του χάρισε τη δεύτερη θέση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ισπανός αναβάτης θα δώσει μεγάλη μάχη με τον Στόνερ καθώς θέλει να πάρει τη νίκη μέσα στην πατρίδα του.

Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Καλ Κρούτσλοου με την Yamaha της Monster Tech 3, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται φέτος σε εξαιρετική φόρμα. Ο Βρετανός ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του σε κατατακτήριες και ελπίζει ότι θα μπορέσει να μετουσιώσει την επιτυχία του αυτή σε μια θέση στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά εφέτος.

Ο Μπεν Σπις φαίνεται ότι βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και πλασαρίστηκε αρκετά υψηλά, στην τέταρτη θέση. Ετσι ισοφάρισε κι αυτός την καλύτερη του φετινή επίδοση και ελπίζει σε έναν καλό αγώνα και μία θέση κοντά στους πρώτους. Επίδοση που θα του ανεβάσει σίγουρα την ψυχολογία.

Ο Ντάνι Πεντρόζα δεν είχε τη δυνατότητα να επαναλάβει την πολύ καλή του πρωινή εμφάνιση στις ελεύθερες δοκιμές. Παράλληλα, απέτυχε να βελτιώσει τον χρόνο του στην τελευταία του προσπάθεια αφού στη στροφή 10 της πίστας βγήκε εκτός. Ετσι αρκέστηκε στην πέμπτη θέση και τη δεύτερη σειρά εκκίνησης στον αγώνα.

Πίσω του ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με τη δεύτερη Μonster Yamaha Tech 3, αν και στην αρχή της διαδικασίας είχε την πρωτοπορία.

Οι εργοστασιακές Ducati θα εκκινήσουν τον αγώνα από την έβδομη και ένατη θέση, αντίστοιχα. Ο Νίκι Χέιντεν όλο το διήμερο έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γεγονός που επιβεβαίωσε και η πέμπτη θέση στις πρωινές, ελεύθερες δοκιμές. Ο Βαλεντίνο Ρόσι αντιμετώπισε προβλήματα χθες αλλά σήμερα κατάφερε να σώσει λίγο την κατάσταση και να σημειώσει τον ένατο καλύτερο χρόνο.

Μεταξύ των δύο GP12 θα βρεθεί η Honda του Στέφαν Μπραντλ, μία θέση που είναι η καλύτερη μεταξύ των «δορυφορικών» ομάδων της Honda. Ο Αλβάρο Μπαουτίστα αν και χθες ήταν ταχύτατος, σήμερα στις κατατακτήριες δεν τα πήγε και τόσο καλά αφού θα ξεκινήσει από την δέκατη θέση. Ο αναβάτης της San Carlo Honda Gresini βρίσκεται εμπρός από τις δύο «δορυφορικές» Ducati των Χέκτορ Μπαρμπερά και Κάρελ Αμπραχαμ, αντίστοιχα.

Τον καλύτερο χρόνο και συνάμα 13ο γενικής στις CRT μοτοσικλέτες πέτυχε ο Ράντι ντε Πουνιέ, όντας ταχύτερος από τον Κόλιν Εντουαρτς που επέστρεψε από τραυματισμό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1. K. Στόνερ Repsol Honda Team 1:41.295

2. X. Λορένθο Yamaha Factory Racing + 0.146

3. K. Κρούτσλοου Monster Yamaha Tech 3 + 0.253

4. Μπ. Σπις Yamaha Factory Racing + 0.257

5. Ντ. Πεντρόζα Repsol Honda Team + 0.361

6. Α. Ντοβιτσιόζο Monster Yamaha Tech 3 + 0.392

7. Ν. Χέιντεν Ducati Team + 0.734

8. Στ. Μπραντλ LCR Honda MotoGP + 0.770

9. Β. Ρόσι Ducati Team + 0.880

10. Α. Μπαουτσίστα San Carlo Honda Gresini + 1.061

11. Χ. Μπαρμεπρά Pramac Racing Team + 1.080

12. Κ. Άμπραχαμ Cardion AB Motoracing + 1.971

13. Ρ. Ντε Πουνιέ Power Electronics Aspar + 2.205

14. Κ. Έντουαρντς NGM Mobile Forward Racing + 2.729

15. Α. Εσπαργκάρο Power Electronics Aspar + 2.746

16. Μ. Πίρο San Carlo Honda Gresini + 3.061

17. Τζ. Έλισον Paul Bird Motorsport + 3.468

18. Μ. Πασίνι Speed Master + 3.469

19. Γ. Ερνάντες Avintia Blusens + 3.538

20. Ν. Πετρούτσι Came IodaRacing Project + 4.374

21. Ι. Σίλβα Avintia Blusens + 4.667

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις