Φόρμουλα Ένα: Νικητής ο Χάμιλτον στον Καναδά

Εβδομος διαφορετικός νικητής σε ισάριθμα γκραν πρι
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 22:39
UPD:23:29

A- A A+

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Φόρμουλα 1, στον 7ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου διαφορετικός οδηγός. Χάρη στην εξαιρετική στρατηγική της βρετανικής εταιρείας ο Χάμιλτον ήταν ο θριαμβευτής στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» του Μόντρεαλ, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρώτη εφετινή του νίκη χάρη στην οποία ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Η έκπληξη έγινε στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, όπου δεύτερος κατετάγη ο Ρομάν Γκροζάν (Ρενό/Λότους), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με Ζάουμπερ.

Η παράδοση που θέλει τους οδηγούς που ξεκινούν από την pole position στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ του Μόντρεαλ να μην τερματίζουν στην πρώτη θέση, επιβεβαιώθηκε και χθες, καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ αν και εκκίνησε πρώτος τερμάτισε 4ος. Στο παρελθόν τα έχουν καταφέρει μόνο τρεις, δύο φορές ο χθεσινός νικητής, Λιούις Χάμιλτον (2007, 2010) και μία ο Φερνάντο Αλόνσο (2006).

Το πιο..ανατρεπτικό γκραν πρι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που διεξήχθη στον Καναδά. Η στρατηγική από τις ομάδες έπαιξε για ακόμη μια φορά σημαντικό ρόλο κι αυτό αποδείχθηκε με τους Γκροσεάν και Πέρες, οι οποίοι αν και είχαν εκκινήσει από την 7η και 15η θέση αντίστοιχα, τελικά πανηγύρισαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η ΜακΛάρεν με τα δύο πιτ στοπ έδωσε την ευκαιρία στον Χάμιλτον να πάρει την τρίτη του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ εκτός βάθρου έμειναν οι Αλόνσο και Φέτελ που εκκίνησαν από τις δύο πρώτες θέσεις.

Η επιλογή της βρετανικής ομάδας αποδείχθηκε εξαιρετική για τον Χάμιλτον, ο οποίος μετά το πρώτο πιτ προσπέρασε τον Φέτελ και στη συνέχεια έκανε και πάλι την αντεπίθεση του και βρέθηκε στην πρώτη θέση καλύπτοντας την διαφορά από τον Γερμανό και τον Αλόνσο! Η στρατηγική της Φεράρι αποδείχθηκε καταστροφική για τον Ισπανό πιλότο, καθώς με το ένα πιτ στοπ δεν τον βοήθησε να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα και τελικά έμεινε πίσω από τον Γκροσέαν και τον Πέρες.

Ο Φέτελ μπήκε δύο φορές για αλλαγή ελαστικών, επιλογή που αποδείχθηκε λανθασμένη και κατάφερε στο τέλος να σώσει την κατάσταση τερματίζοντας στην 4η θέση.

Για ακόμα μια φορά εγκατέλειψε ο Σουμάχερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις