Π. Καμμένος: Στόχος των δανειστών οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 18:42
UPD:14/06/2012 14:16

Κατά τη συνάντηση του Π. Καμμένου με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμφωνήθηκε να είναι σε συνεχή διάλογο προκειμένου από κοινού, συνδικάτα και κόμματα ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν μια εθνική λύση η οποία θα λυτρώσει την Ελλάδα από τα μνημόνια και από εκείνους που βλέπουν «τους εργαζόμενους ως αριθμούς μητρώων».

A- A A+

Οι δανειστές έχουν στοχοποίησει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, στα όρια της αντοχής για το μίνιμουμ της δυνατότητας επιβίωσης μέσα στην οικογένεια τους, υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συμφώνησαν να είναι σε συνεχή διάλογο προκειμένου από κοινού, συνδικάτα και κόμματα ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν μια εθνική λύση η οποία θα λυτρώσει την Ελλάδα από τα μνημόνια και από εκείνους που βλέπουν «τους εργαζόμενους ως αριθμούς μητρώων».

Π. Καμμένος: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέχονται επίθεση από την Νέα Τάξη Πραγμάτων

Π. Καμμένος: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέχονται επίθεση από την Νέα Τάξη Πραγμάτων

Στην συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος και μέλη του προεδρείου των δυο σωματείων.

Αργότερα ο κ. Καμμένος συναντήθηκε και με εκπροσώπους των ΕΣΕΕ , ΓΣΕΒΕΕ , ΣΕΤΕ και ΣΒΑΠ . «Αυτό που προκύπτει», τόνισε, «είναι ότι από τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει αυτή την τεράστια οικονομική κρίση».

Π. Καμμένος: Εξοδος από την κρίση με ελληνική dream team

Π. Καμμένος: Εξοδος από την κρίση με ελληνική dream team

«Θα αντιμετωπίσει την υπογραφή των δύο μνημονίων που οδήγησαν στην ύφεση και ουσιαστικά στη κατάρρευση της χώρας, στην ανεργία και στο κλείσιμο των επιχειρήσεων», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σημείωσε πως «χρειάζεται από εδώ και πέρα η δημιουργία μιας ελληνικής dream team για να μπορέσει να σηκώσει ξανά το ηθικό των Ελλήνων, να φέρει την ασφάλεια στη χώρα και να βγούμε σαν Έλληνες, ενωμένοι από αυτή την κρίση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απέρριψε τα περί αδυναμίας καταβολής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων καθώς, όπως είπε, το κράτος είναι υποχρεωμένο, το Σύνταγμα το επιβάλλει και τα περισσότερα εξ αυτών είναι αποκλειστικά από πόρους των εργαζομένων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2193388 .

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ επεσήμανε ότι διαλύεται η δημόσια διοίκηση, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Διαλύεται στο σύνολο της η ελληνική κοινωνία. «Προκαλείται φτώχεια και εξαθλίωση σε όλο τον ελληνικό λαό».

Κάλεσε όλα τα ελληνικά κόμματα να αντιδράσουν και να μεταφέρουν μήνυμα στους εταίρους μας της Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλο «αυτά τα βάρη γιατί προκαλείται συνολικά οικονομική ερήμωση στη χώρα μας».

Ζήτησε ακόμη να ακυρωθεί και να αλλάξει η πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας που έχουν επιβάλει οι ισχυροί της Ευρώπης.

Μιλώντας για την ενοποίηση των ταμείων, σημείωσε ότι θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, για αυτό ζήτησε να εξαιρεθεί το ΤΕΑΔΥ από το ενιαίο ταμείο.

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης . «Ο ΕΟΠΠΥ είναι ανολοκλήρωτος, έχουν γίνει τεράστιες περικοπές, για αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύψει αυτή τη μεγάλη ανάγκη. Να καλύψει αυτό το ύψιστο κοινωνικό αγαθό που είναι η υγεία», δήλωσε.

«Κάναμε μια συζήτηση, οι παραγωγικοί φορείς, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήων κ. Πάνο Καμμένο για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα. Να υπάρξει ενότητα και εμείς από τη πλευρά μας ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε», είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

«Και αυτό που πρέπει να κάνουμε», πρόσθεσε, «είναι να δουλέψουμε, να μας δώσει τη δυνατότητα ο πολιτικός κόσμος, να συννενοηθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και με αυτό το τρόπο να βγούμε όλοι από το αδιέξοδο. Νομίζω τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να πούμε όλοι μαζί καλημέρα Ευρώπη η Ελλάδα είναι ακόμα ζωντανή».

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός παρατήρησε πως «Η υπόθεση είναι ότι είμαστε στο "κόκκινο"». «Όλος ο παραγωγικός ιστός της χώρας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη και δεινή κατάσταση και ευχόμαστε ότι από Δευτέρα θα υπάρξει μια συνεννόηση όλων των κομμάτων ώστε να παρθούν οι αποφάσεις για το καλύτερο για τη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Ο σχηματισμός μιας ισχυρής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών είναι απαραίτητος, γιατί η ακυβερνησία φαίνεται και από τα νούμερα των κρατήσεων. Λειτουργεί εις βάρος του τουρισμού», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ανέφερε «ότι τη Δευτέρα είναι ανάγκη, εθνική ανάγκη, να υπάρξει κυβέρνηση που θα δώσει σταθερότητα στη χώρα, προοπτική, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή