Αλ. Τσίπρας: Το συμφέρον του τόπου είναι να υπάρξει κυβέρνηση

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 21:59
UPD:23:51

Ο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα επιδιώξει τη συνεργασία με κόμματα τα οποία «είναι πιο κοντά».

A- A A+

Το συμφέρον του τόπου είναι να υπάρξει κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Οι δέκα ημέρες από την επομένη των εκλογών μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. είναι κρίσιμο και πρέπει να το αξιοποιήσουμε γιατί είναι η πρώτη φορά που έχουμε πραγματική δυνατότητα δαιπραγμάτευσης, εξήγησε.

Επεσήμανε ότι ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τη συνεργασία με κόμματα τα οποία «είναι πιο κοντά».

Απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη είπε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξει αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας την παραμονή μας στο ευρώ, είπε ότι «δεν είναι φετίχ το νόμισμα», εξηγώντας πως σημασία έχει να επιλέξουμε την Ευρώπη με την προυπόθεση να μην δυστυχεί ο λαός.

Νωρίτερα, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατείας της Πάτρας, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, υπουργικό συμβούλιο που θα συνεργάζεται απευθείας με τη δημόσια διοίκηση, στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με διαφανή, αξιοκρατικά και όχι με αδιαφανή και αυθαίρετα κομματικά κριτήρια, περικοπές στις αποζημιώσεις του πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου στο μισό, περικοπές των βουλευτικών προνομίων, αντικατάσταση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Α. Τσίπρας: Την Κυριακή τελειώνει η διαφθορά και η διαπλοκή

Α. Τσίπρας: Την Κυριακή τελειώνει η διαφθορά και η διαπλοκή

Παράλληλα υποσχέθηκε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461,5 ευρώ και χορήγησή του για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό, δηλαδή για δύο χρόνια, επαναφορά της μετενέργειας και της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων, κατάργηση των ειδικών επιβαρύνσεων (χαράτσια) για τα μικρομεσαία εισοδήματα.

Μίλησε για ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες και για ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες.

Για τους λαθρομετανάστες, είπε ότι δεν είναι η λύση η μαζική απέλασή τους.

Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και «το συνονθύλευμα των άκρων που έχει κάνει τη ΝΔ» ότι προσπαθούν να διχάσουν το λαό, «με τα συνθήματα της ΕΡΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή