Γαλλία: Κράτηση ομήρων από «μέλος» της Αλ Κάιντα

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 13:09
UPD:17:48

Ανδρας που δηλώνει πως ανήκει στην Αλ Κάιντα κρατάει τέσσερις ομήρους σε τράπεζα της Τουλούζης.

A- A A+

Και δεύτερο όμηρο άφησε ελεύθερο ο ένοπλος που δηλώνει μέλος της Αλ Κάιντα και έχει οχυρωθεί σε τράπεζα της Τουλούζης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Μισέλ Βαλέ, ο άνδρας, που κρατούσε αρχικά τέσσερις ομήρους, υποστηρίζει ότι ενήργησε κατ'αυτόν τον τρόπο για θρησκευτικούς λόγους και όχι για τα χρήματα.

«Το μοναδικό μήνυμα που επιτρέπουμε να δοθεί στη δημοσιότητα, επειδή είναι σημαντικό στοιχείο της θετικής έκβασης της υπόθεσης, είναι ότι ο δράστης δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για χρήματα αλλά τα κίνητρά του είναι θρησκευτικά», είπε ο εισαγγελέας.

Οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία του ενόπλου, ο Βαλέ όμως δεν τα ανακοίνωσε.

Ο άνδρας εισέβαλε στην τράπεζα στις 10:10 (τοπική ώρα, 11:10 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με αξιωματούχους, αρχικά ζήτησε χρήματα και μόλις το αίτημά του απορρίφθηκε, πυροβόλησε μία φορά και συνέλαβε τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας.

REUTERS

Στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει με την επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας Raid, άνδρες της οποίας σκότωσαν τον περασμένο Μάρτιο το Μοχάμεντ Μεράχ, που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τρεις στρατιώτες, ένα ραβίνο και τρία παιδιά σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη.

Το σημερινό περιστατικό πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και στην οποία παργματοποίησε επιδρομή η αστυνομία και τον σκότωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή