WRC: Κυριάρχησαν Λεμπ - Citroen

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 10:18

A- A A+

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ, μετά την χθεσινή μάχη, σήμερα είχε έναν ήρεμο αγώνα και ανέβηκε για πέμπτη φορά φέτος στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε επτά αγώνες.

Η εντολή της ομάδας, μετά τη χθεσινή μονομαχία των οδηγών της, να διατηρήσουν τις θέσεις του την Κυριακή λόγω των επικίνδυνων καιρικών προβλέψεων, ηρέμησε τη μεταξύ τους αγωνιστική κόντρα και οδήγησε στο σημερινό τελικό αποτέλεσμα.

Ετσι ο οκτώ παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει βάλει πλώρη για τον ένατο τίτλο, σπάζοντας έναν ακόμη ρερκόρ, επέκτεινε τη διαφορά ατου από τον δεύτερο και teammate του Μίκο Χίρβονεν στους 38 βαθμούς (145 έναντι 107 βαθμοί).

«Ηταν ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο και η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη. Κάναμε μερικά λάθη στην Power Stage όταν πιέζαμε πάρα πολύ, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Ηταν συναρπαστική η μάχη με τον Μίκο, χθες και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να φεύγεις με τη νίκη»., δήλωσε ο Σεμπάστιαν Λεμπ μετά το τέλος του αγώνα.

Η Πέτερ Σόλμπεργκ έφυγε σχετικά ευχαριστημένος από τη Νέα Ζηλανδία με την τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών. Ο Νορβηγός πλήρωσε τη λάθος επιλογή ελαστικών (σκληρή γόμα) την πρώτη ημέρα, μένοντας πίσω στην γενική κατάταξη. Τις δύο επόμενες ωστόσο ανεβάζοντας ρυθμό και χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την τρίτη θέση. «Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα σε αυτόν τον αγώνα, ιδιαίτερα μετά από ό,τι συνέβη την πρώτη ημέρα. Ηρθαμε εδώ για να κερδίσουμε, αλλά η τρίτη θέση είναι και πάλι ένα καλό αποτελέσμα, επομένως θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Η ομάδα και το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά, αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε ότι μία ημέρα, πολύ σύντομα, θα έρθει η νίκη».

Γλυκόπικρα συναισθήματα άφησε η τελευταία ημέρα του ράλι Νέας Ζηλανδίας στον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο Φιλανδός ήταν από νωρίς του αγώνα εκτός βάθρου και έφυγε με τους πολύτιμους βαθμούς της Power Stage. Η πρώτη ημέρα ήταν καταστροφική για εκείνον αφού έχασε πέντε λεπτά όταν βγήκε εκτός δρόμου και σφήνωσε το Fiesta WRC σε έναν σιδερένιο φράκτη. Αιτία ήταν η λάθος όπως αποδείχθηκε, επιλογή του να ξεκινήσει 13ος, μία απόφαση που του βγήκε στην πρώτη ειδική διαδρομή, αλλά στη συνέχεια του στοίχισε αρκετά καθώς «πνίγηκε» στη λάσπη (λόγω της βροχής).

Μετά την ατυχία στην Ελλάδα και το Ακρόπολις, ο Ευγκένι Νόβικοφ, οδήγησε αρκετά ώριμα στη Νέα Ζηλανδία και κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, 37,2 δευτ. πίσω από τον Σόλμπεργκ. «Ηταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς και η επιλογή των ελαστικών δούλεψε καλά», τόνισε ο νεαρός Ρώσος μετά το τέλος του ράλι.

Η M-Sport θα μπορούσε να φύγει με δύο επιτυχίες στη Νέα Ζηλανδία καθώς ο Οτ Τανάκ δύο ειδικές μέχρι πριν το τέλος του αγώνα κρατούσε την πέμπτη θέση. Στην 20η ΕΔ όμως έχασε τον έλεγχο του Fiesta WRC, βγήκε εκτός και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Εντυπωσιακός ήταν ο Τιερί Νουβίλ που αντικαθιστούσε στην ομάδα της Citroen από το Κατάρ τον Νάσερ Αλ Ατίγια. Ο νεαρός Γάλλος αν και συμμετείχε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ράλι, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ιδίως την τελευταία ημέρα, κερδίζοντας τρεις ειδικές διαδρομές και ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Ντάνι Σορντό με το Mini WRC προσπάθησε να «πιάσει» τον Νουβίλ αλλά δεν τα κατάφερε. Παρά την κυριαρχία του σε δύο ΕΔ την τελευταία ημέρα του αγώνα, έμεινε τελικά έκτος. Ο Ισπανός ήταν κι αυτός θύμα της λάθος επιλογής ελαστικών την πρώτη ημέρα του αγώνα και κάποιοων προβλημάτων με τον επιλογέα ταχυτήτων. Ο Αρμίντο Αραούχο έφερε ένα ακόμη Mini στους βαθμούς.

Ο Κεν Μπλοκ που επέστρεψε στα ράλι μετά το Μεξικό, τερμάτισε ένατος γενικής και ο Μάνφρεντ Στολ στην πρεμιέρα του με το Fiesta WRC ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τη Νέα Ζηλανδία κάνει ένα μικρό διάλλειμμα και επιστρέφει στις αρχές Αυγούστου (2-4) στην Ευρώπη και την Φιλανδία.

Τα αποτελέσματα

1. Σ. Λεμπ Citroen 4:04:51.2

2. Μ. Χιρβόνεν Citroen + 29.6

3. Π. Σόλμπεργκ Ford + 1:36.4

4. Ε. Νόβικοφ M-Sport Ford + 2:13.6

5. Τ. Νουβίλ Qatar Citroen + 2:42.4

6. Ντ. Σορντό Prodrive Mini + 3:03.1

7. Γ.Μ. Λάτβαλα Ford + 4:52.9

8. Α. Αραούχο Portugal Mini + 9:36.4

9. Κ. Μπλοκ Monster Ford + 10:30.3

10. Mάνφρεντ Στολ Ford Brazil + 11.26.3

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]\

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις