Nexus 7, το πρώτο tablet PC «διά χειρός» Google

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 13:35

A- A A+

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν διαρρεύσει εδώ και αρκετές ημέρες, η Google παρουσίασε χθες το Google Nexus 7, το πρώτο tablet PC με την επωνυμία της.

Το μεγέθους 7 ιντσών tablet κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Asus και αυτό που το κάνει σίγουρα να ξεχωρίζει είναι η αρκετά χαμηλή τιμή του, η οποία θα ξεκινά από τα 199 δολάρια για το μοντέλο που θα διαθέτει 8 GB αποθηκευτικό χώρο.

Μάλιστα, όταν στα μέσα του μήνα θα ξεκινήσει να διατίθεται online (σε πρώτη φάση μόνο στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία και τον Καναδά), θα συνοδεύεται από ένα κουπόνι 25 δολαρίων για το δωρεάν «κατέβασμα» ταινιών, βιβλίων, εφαρμογών ή μουσικής από το Google Play, το διαδικτυακό κατάστημα του ιντερνετικού κολοσσού.

Πρωταρχικός στόχος της Google με το Nexus 7 φαίνεται πως είναι να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών που αγοράζουν περιεχόμενο από το Google Play καθώς, όπως τονίστηκε αρκετές φορές στην παρουσίαση, το tablet PC σχεδιάστηκε με κριτήριο την όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσβαση και χρήση του online καταστήματος.

Κάτι που σημαίνει ότι η Google επανέλαβε τη στρατηγική που πρώτη ακολούθησε η Amazon με το πετυχημένο Kindle Fire, το επίσης 7 ιντσών tablet PC που πωλείται στις ΗΠΑ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προωθώντας ουσιαστικά το Amazon WebStore, Εξάλλου, όπως και ο Jeff Bezos της Amazon, έτσι και η Google τονίζει ότι μία συσκευή 7 ιντσών είναι ιδανική για την ανάγνωση βιβλίων ή την παρακολούθηση ταινιών.

Συγκριτικά πάντως με το Kindle Fire, το Nexus 7 είναι σαφώς ανώτερο σε τεχνικές προδιαγραφές. Κατ' αρχάς χάρις στον τετραπύρηνο επεξεργαστή του Tegra 3, τη 12 πυρήνων GPU και τη 1 GB RAM, που εγγυώνται υψηλές επιδόσεις.

Το tablet έχει επίσης οθόνη IPS, ανάλυσης 1280 x 800 pixel, μπροστινή κάμερα και μικρόφωνο για βιντεοκλήσεις, GPS, επιταχυνσιόμετρο, ενώ θα συνδέεται στο ίντερνετ μέσω Wi - Fi. Σύμφωνα με την Google, η αυτονομία του θα φτάνει τις 9 ώρες.

Εξίσου σημαντικό ατού είναι πως το Nexus 7 θα είναι η πρώτη συσκευή με προεγκατεστημένο το Android 4.1 (Jelly Bean), την έκδοση του λειτουργικού Android που η Google ανακοίνωσε χθες και η οποία έχει αρκετές βελτιώσεις, όπως καλύτερη απόκριση στην αφή και πιο «έξυπνες» ενημερώσεις των εφαρμογών.

Προτεινόμενα για εσάς