Λ. Φαμπιούς: Η συμφωνία της Γενεύης προϋποθέτει αποχώρηση του Ασαντ

Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 15:17
A- A A+

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι το κείμενο της συμφωνίας που επετεύχθη το Σάββατο στη Γενεύη για την πολιτική μετάβαση στη Συρία αφήνει να εννοηθεί ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ θα πρέπει να παραιτηθεί.

«Το κείμενο αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις...δεν θα είναι ο Μπασάρ αλ Ασαντ γιατί θα μετέχουν πρόσωπα τα οποία είναι κοινής αποδοχής. Η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμφωνήσει να είναι (ο Ασαντ) επομένως είναι αναμφίβολο ότι ο Ασαντ πρέπει να φύγει και ότι (οι μέρες του) έχουν τελειώσει», ανέφερε ο Φαμπιούς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Ο Γάλλος υπουργός είπε επίσης ότι αν η συμφωνία της Γενεύης δεν είναι αρκετή, η Γαλλία θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να ζητήσει το σχέδιο να υπαχθεί στο Κεφάλαιο 7 του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ώστε να μπορεί να επιβληθεί η εφαρμογή του.

Το Κεφάλαιο 7 επιτρέπει στο ΣΑ να ζητήσει την ανάληψη δράσης ξεκινώντας από την επιβολή κυρώσεων μέχρι τη στρατιωτική επέμβαση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή