Formula 1: Σοβαρό ατύχημα για τη Ντε Βιγιότα

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 16:05
UPD:09/07/2012 16:59

A- A A+

Η Ισπανίδα είχε προγραμματίσει δοκιμές πάνω σε νέο αεροδυναμικό πακέτο που ετοίμαζε η Ρωσική ομάδα στον αερολιμένα του Ντάξφορντ. Θα ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που θα δοκιμάζε την MR-01.

Στο τέλος όμως του πρώτου της γύρου με το μονοθέσιο της ομάδας κι ενώ κατευθυνόταν προς τα πιτς, συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο φορτηγό υποστήριξης της Marussia, με αποτελέσματα να τραυματιστεί, όπως αναφέρεται σοβαρά.

Αμέσως δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε οδικώς στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς που την περιέθαλψαν, η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή καθώς έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που την μετέφερε χαρακτήρισε τα τραύματά της «απειλητικά για την ζωή της».

Μετά το ατυχές συμβάν η Marussia F1 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Γύρω στις 9:15 σήμερα το πρωΐ, η δοκιμαστής της Marussia F1 Μαρία Ντε Βιγιότα είχε ένα ατύχημα με το μονοθέσιο της ομάδας, MR-01, στο αεροδρόμιο του Ντάξφορντ όπου δοκίμαζε για πρώτη φορά το μονοθέσιο. Το ατύχημα συνέβη στο τέλος του πρώτου της δοκιμαστικού γύρου και αφορούσε τη σύγκρουση με ένα φορτηγό υποστήριξης της ομάδας.

Η Μαρία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όταν εκτιμηθεί ιατρικά η κατάστασή της, μία επιπλέον ανακοίνωση θα δοθεί στη δημοσιότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις