Formula 1: Eχασε το μάτι της Ντε Βιγιότα

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 00:56
UPD:09/07/2012 16:58

A- A A+

Η 32χρονη Ισπανίδα οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά χθες και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν συγκρούστηκε με όχημα υποστήριξης της Ρωσικής ομάδας κατά την διάρκεια δοκιμών στον αερολιμένα Ντάξφορντ της Αγγλίας. Ηταν η πρώτη φορά που η δοκιμαστής της Marussia έμπαινε στην MR01, το φετινό μονοθέσιο της ομάδας, προκειμένου να δοκιμάσει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που προοριζόταν για τον αγώνα στο Σίλβερστοουν. Μόλις είχε ολοκληρώσει τον πρώτο της δοκιμαστικό γύρο η Βιλότα ετοιμαζόταν να επιστρέψει στα πιτς, όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο φορτηγό. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μπλόκαραν οι πίσω τροχοί της MR01 και το μονοθέσιο ανέπτυξε απότομα ταχύτητα.

Μετά την πρόσκρουση, η Ντε Βιγιότα δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό του αερολιμένα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το απόγευμα υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά της. Ως απόρροια του σοβαρού ατυχήματός ήταν να χάσει το δεξί της μάτι, το οποίο οι γιατροί δε μπόρεσαν να σώσουν.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Marussia, Τζον Μπουθ, εξέδωσε μία αναλυτική ανακοίνωση για την εξέλιξη της υγείας της Μαρία Ντε Βιγιότα:

«Η Μαρία βγήκε σήμερα το πρωΐ από το χειρουργείο μετά από μια πολύωρη επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη στον αερολιμένα του Ντάξφορντ χθες.

Είμαστε ευγνώμονες για την ιατρική παρακολούθηση που η Μαρία έλαβε και η οικογένειά της θα ήθελε να ευχαριστήσει τις ομάδες των νευροχειρούργων και πλαστικών χειρουργών. Παρ’ όλα αυτά με μεγάλη μου λύπη θα πρέπει να αναφέρω ότι λόγω των τραυμάτων της, η Μαρία, έχασε το δεξί της μάτι.

Η φροντίδα της Μαρίας και της οικογένειά της παραμένουν η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή. Η οικογένειά της βρίσκεται στο νοσοκομείο και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τους στηρίζουμε.

Ζητάμε από όλους την υπομονή και την κατανόηση τους σχετικά με την ενημέρωση για την κατάσταση της Μαρίας. Θα παρέχουμε επιπλέον ενημέρωση όποτε είναι απαραίτητο να το κάνουμε και πάντα σκεπτόμενοι την οικογένειά της.

Παράλληλα, επί τη ευκαιρία θα θέλαμε όλοι να επαινέσουμε τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στον αερολιμένα του Νταξφορντ, που ήταν χθες σε επιφυλακή, όπως συνηθίζεται σε κάθε δοκιμή της Formula 1.

Αναφορικά με το ατύχημα, έχουμε ξεκινήσει μία εκτενή ανάλυση για το τι συνέβη, η οποία συνεχίζεται ακόμη.

Τέλος, είμαστε συγκινημένοι από τα μηνύματα υποστήριξης στη Μαρία, την οικογένειά της και την ομάδα και θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για αυτά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις