Formula 1: Προσπάθεια του Σπα να παραμείνει στο καλεντάρι

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 18:22
A- A A+

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της Βελγικής πίστας υπέβαλαν νέα πρόταση συνεργασίας στον Μπέρνι Εκλεστοουν διάρκειας τεσσάρων ετών.

«Υποβάλαμε μία λογική πρόταση για έναν ετήσιο αγώνα στο Σπα Φρανκοσάμπ», δήλωσε ο πρόεδρος της πίστας Ετιέν Νταβινιόν.

Το μέλλον του συγκεκριμένου αγώνα στο καλεντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κινδυνεύει καθώς όπως δείχνουν οι εξελίξεις η πρόταση του Μπερνι Εκλεστοουν για την διεξαγωγή ενός GP ανά διετία, σε εναλλαγή με την Γαλλία και ειδικότερα την πίστα του Πολ Ρικάρντ, φαίνεται πως ναυάγησε.

Αυτή η ιδέα, όπως την είχε δημοσιοποιήσει ο 81χρονος Βρετανός, είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Γαλλίας και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Φρανσουά Φιγιόν. Με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ όμως στην προεδρία της Γαλλίας φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση μπήκε στο αρχείο, χωρίς η χώρα να ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει έναν αγώνα Formula 1.

«Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην Γαλλική προεδρία άλλαξε την κατάσταση. Δεν έχουμε πλέον καμία επικοινωνία με την ομάδα που στήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και είχε ως στόχο να δρομολογήσει την ιδέα ενός αγώνα που θα εναλλάσσεται. Επομένως μας κατέστη σαφές ότι οι Γάλλοι δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Ετσι υποβάλαμε μία πρόταση προ του Εκλεστοουν, την οποία δεν μπορώ να σας αποκαλύψω», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πίστας του Σπα, Αντρέ Μαές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις