Formula 1: Ανανέωσε με τη Red Bull o Γουέμπερ

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 16:29

A- A A+

Η Aυστριακή ομάδα αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες μετά το Αγγλικό GP, να διατηρήσει στις τάξεις της τον Αυστραλό πιλότο και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο Γουέμπερ βρίσκεται στην Red Bull από το 2007 και ήδη μετράει εννέα νίκες στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση ανανέωσης της συνεργασίας μαζί του έπαιξε για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, η απόδοση του πιλότου της και η επικράτησή του στον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ο Γουέμπερ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μόλις χθες το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο ξεκαθάρισε το τοπίο περί μετακίνησής του στην Ferrari. Παρόλα αυτά ο Αυστραλός πιλότος παραδέχθηκε σε δηλώσεις ότι είχε συζητήσεις με την Scuderia για ενδεχόμενη συνεργασία.

«Υπήρχαν συζητήσεις με τη Ferrari, αλλά η απόφασή μου ήτα να παραμείνω εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο 35χρονος Αυστραλός θεωρεί ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση ανανέωσης της συνεργασίας του με την Red Bull, από την πλευρά της ομάδας, ήταν πως βρίσκεται πλέον σε τροχιά διεκδίκησης του φετινού τίτλου καθώς και το γεγονός ότι έχει βαθιά γνώση του τρόπου λειτουργίας της Red Bull, αυτά τα έξι σχεδόν χρόνια που βρίσκεται εκεί.

«Βρίσκομαι στη Red Bull από το 2007 και έχω καταφέρει εννέα νίκες κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Γνωρίζω την ομάδα καλά και νιώθω πολύ άνετα. Με τα χρόνια μεγαλώσαμε μαζί και πραγματικά νιώθω ότι το σωστό είναι να παραμείνω στη Red Bull για μια ακόμη χρονιά. Η ομάδα συνέχεια δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς και αποδείξαμε ότι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες. Είναι υπέροχο το συναίσθημα ότι είμαι σε θέση να κάνω αυτή την ανακοίνωση μετά τη νίκη στο Σίλβερστοουν το Σαββατοκύριακο και ανυπομονώ να αγωνίζομαι στο όριο και να πιέζω τον εαυτό μου σε κάθε αγώνα και την επόμενη χρονιά».

Παράλληλα, ο Μαρκ Γουέμπερ άφησε ανοιχτά όλα ενδεχόμενα για το οδηγικό του μέλλον μετά το 2013. Οι αρχικές φήμες ανέφεραν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να αποχωρήσει από την Formula 1, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα ισχύσουν.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μου κάνουν αυτή την ερώτηση και η απάντησή μου εξακολουθεί να είναι η ίδια. Το άθλημα αυτό βασίζεται στα αποτελέσματα μπροστά στο γκριντ, επομένως το μέλλον μου βρίσκεται τα δικά μου χέρια. Εξαρτάται από εμένα να φέρνω καλά αποτελέσματα μέσα στην πίστα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις