Formula 1: Δεν βιάζεται η Ferrari

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 16:47
UPD:11/07/2012 07:00

A- A A+

Η ανανέωση βέβαια του Μαρκ Γουέμπερ με την Red Bull για μία ακόμη χρονιά φαίνεται ότι χαλάει τα σχέδια της Scuderia.

Ο Αυστραλός αποτελούσε μία από τις σίγουρες επιλογές της και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για ενδεχόμενη συνεργασία είχαν ήδη ξεκινήσει. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Γουέμπερ μετά την επέκταση της συμφωνίας του με τη Red Bull.

Μία από τις εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν είναι η διατήρηση του Φελίπε Μάσα στις τάξεις της Ιταλικής ομάδας. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου πιλότου λήγει στο τέλος της χρονιάς και η Ferrari του έχει ήδη αναφέρει πως η απόδοσή του βελτιωθεί, τότε θα συζητήσει το ενδεχόμενο παράτασης της συνεργασίας του για έναν ακόμη χρόνο. Στους τελευταίου αγώνες ο Μάσα φαίνεται πως έχει ήδη εμπεδώσει το τελεσίγραφο των ιθυνόντων της Scuderia και αποφάσισε να δείξει τον καλό του αγωνιστικό εαυτό. Αυτό μεταφράστηκε με την τέταρτη θέση στον τελευταίο αγώνα στο Σίλβερστοουν.

Πέραν, του Μάσα, υπάρχουν αρκετοί πιλότοι ελεύθεροι και μη που θα ήθελαν να ενταχθούν στην οικογένεια της Ferrari. Ο επικεφαλής της όμως, Στέφανο Ντομενικάλι, ξεκαθάρισε ότι η Ιταλική ομάδα θα περιμένει πριν πάρει τις τελικές της αποφάσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Φελίπε Μάσα έχει επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις.

«Εχω ξαναπεί ότι δεν βιαζόμαστε. Χάρηκα που είδα τον Φελίπε τέταρτο (σ.σ. στο Σίλβερστοουν). Ηταν πολύ άτυχος στη Βαλένθια, επομένως πιστεύω ότι όλα αυτό έχει πλέον τελειώσει. Χαίρομαι που τον βλέπω μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, να επιστρέφει και πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να το διατηρήσει αυτό μέχρι το τέλος».

Για τον Βραζιλιάνο μίλησε με θετικά λόγια και ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο. «Ευχαριστήθηκα πολύ που είδα ότι ο Φελίπε ήταν πολύ γρήγορος, μαχόταν σκληρά και συνεχώς καθ’όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου. Ηταν πολύ σημαντικό για αυτό και για εμάς γιατί κυρίως λόγω των βαθμών που κέρδισε, περάσαμε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις