Formula 1: Αξιοσημείωτη η βελτίωση της υγείας της Ντε Βιγιότα

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 13:05

A- A A+

Η Ισπανίδα δοκιμαστής της Marussia βγήκε από τη καταστολή και μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένειά της.

Η 32χρονη πιλότος νοσηλεύεται ήδη οκτώ ημέρες σε νοσοκομείο της Αγγλίας μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια δοκιμής στο αεροδρόμιο του Ντάξφορντ στην Αγγλία. Η άτυχη Ντε Βιγιότα στην πρώτη της επαφή με την MR01 έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου μετά τον πρώτο δοκιμαστικό γύρο κι ενώ επέστρεφε στα πιτς. Η MR01 έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε σταθμευμένο όχημα υποστήριξης της Marussia με αποτέλεσμα η 32χρονη πιλότος να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο, διεκομίσθη άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί ωστόσο δεν κατάφεραν να σώσουν τον δεξί της μάτι. Στη συνέχεια, ξαναμπήκε στο χειρουργείο καθώς απαιτήθηκε και μία δεύτερη επέμβαση.

Εκτοτε αναρρώνει και παρουσιάζει όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ρωσικής ομάδας αξιοσημείωτη βελτίωση.

«Μετά από δύο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις τις ημέρες που ακολούθησαν του ατυχήματος, από το περασμένο Σάββατο η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Αντενμπρουκ άρχισε να μειώνει σταδιακά το επίπεδο καταστολής της Μαρίας. Από την Κυριακή το πρωΐ, η Μαρία είχε ξυπνήσει και ήταν σε θέση να μιλήσει στην οικογένειά της, μία ένδειξη που ήταν πολύ σημαντική – αν και νωρίς- αφού υπήρχαν θετικά σημάδια στην ανάρρωση της.

Εκτοτε, η Μαρία έχει κάνει μικρά αλλά σημαντικά βήματα. Βγήκε από την εντατική μονάδα της Νευρολογικής κλινικής τη Δευτέρα και δεν βρίσκεται πλέον σε καταστολή. Η οικογένειά της παραμένει στο πλευρό της και επικοινωνεί ελεύθερα μαζί τους και με την ιατρική ομάδα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ιατρικές αξιολογήσεις για την παρακολούθηση της κατάστασης της Μαρίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις