Στροφή του Twitter προς τα κινητά προηγούμενης γενιάς

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 10:24

Ακόμα και στην εποχή των smartphones, τα εν λόγω παλαιότερα κινητά εξακολουθούν να έχουν ισχυρή παρουσία, καθώς αποτελούν το 70% της αγοράς διεθνώς.

A- A A+

Εν έτει 2012, το Twitter αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους του κόσμου των social media, έχοντας αποφύγει τον «σκόπελο» της άμεσης αντιπαράθεσης με την αυτοκρατορία του Facebook, καθώς πρόκειται για δύο υπηρεσίες που, αν και εντάσσονται στην ευρεία κατηγορία των κοινωνικών δικτύων, επικεντρώνονται σε διαφορετικά αντικείμενα.

Ένας από τους λόγους που το Twitter - το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2006- σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ήταν η άνοδος των smartphones, που επιτρέπουν συνεχή πρόσβαση στο Ίντερνετ και χρήση υπηρεσιών και μέσων που παλαιότερα ήταν «απλησίαστα» για τις φορητές συσκευές. Η φύση των smartphones και ο γρήγορος/ άμεσος χαρακτήρας του Twitter «έδεσαν» καλά, με αποτέλεσμα την τεράστια επιτυχία του.

Το επόμενο βήμα για το Twitter ωστόσο, αν και είναι σίγουρα προς τα μπροστά, εμπνέεται από το παρελθόν. Η εταιρεία ανακοίνωσε δύο συμφωνίες, μία με τη Nokia και μία με τη Media Tek, για να φέρει δυνατότητες χρήσης εφαρμογών σε κινητά παλαιότερης γενιάς- συσκευές που δεν είναι smartphones, αν και διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες από το να παίρνουν τηλέφωνο και να στέλνουν μηνύματα: ο λόγος για τις συσκευές του μεσοδιαστήματος της μετάβασης από την πρώτη γενιά των κινητών στην εποχή των smartphones, που έχουν κάμερες, δυνατότητα στοιχειώδους πρόσβασης στο Ίντερνετ και αποστολής email και κάποιες πολύ απλές εφαρμογές.

Ακόμα και στην εποχή των smartphones, τα εν λόγω παλαιότερα κινητά εξακολουθούν να έχουν ισχυρή παρουσία, καθώς αποτελούν το 70% της αγοράς διεθνώς - και εκεί στοχεύει το Twitter, στο να εκμεταλλευτεί μία αγορά την οποία το Android και το iOS φαίνονται να επιλέγουν να αγνοούν, χάριν των δυνατοτήτων που παρέχει ο λαμπερός κόσμος των smartphones. Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης θα είναι να δοθούν δυνατότητες χρήσης των εφαρμογών του Twitter σε κινητά, μέσω κάποιων μικρών αλλαγών στο λογισμικό στην περίπτωση των συσκευών με chipsets της Mediatek, ή πολύ απλά μέσω της αγοράς της εφαρμογής στην περίπτωση της Nokia. Εν ολίγοις, οι χρήστες των κινητών αυτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Twitter σχεδόν όπως θα το έκαναν από ένα smartphone- γεγονός που θεωρείται πως θα ενισχύσει κατά πολύ τις «μετοχές» και την απήχηση του Twitter στην «αρένα» των social media.

Ήδη το Twitter πάντως έχει προβεί σε αλλαγές στη σελίδα του, έτσι ώστε να είναι πιο «φιλική» προς τους κατόχους κινητών παλαιότερης γενιάς. Όπως έγραψε η Κολίν Μπάικ, σχεδιάστρια του Twitter, στο blog του Twitter, «σκοπός του Twitter είναι να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στους πάντες... για να μπορούμε να φτάσουμε σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, κυκλοφορήσαμε ένα update για το mobile.twitter.com για παλιότερα κινητά και browsers. Ανακατασκευάσαμε τον client από την αρχή, μία διαδικασία που οδήγησε σε ένα ελαφρύτερο, γρηγορότερο client, που μοιάζει και λειτουργεί όπως το twitter.com και οι εφαρμογές μας για φορητές συσκευές».

Προτεινόμενα για εσάς