Πίστα Formula 1 το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου;

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 18:52
UPD:26/07/2012 14:44

A- A A+

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, εξετάζεται η προοπτική το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να μετατραπεί σε πίστα F1 μετά τη λήξη των Αγώνων. Η πρόταση αυτή είναι μία από τις τέσσερις που βρίσκονται στα χέρια της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ακίνητο.

«Μετά από παράταση της υποβολής προθεσμίας προσφορών, η εταιρεία είναι σε θέση σήμερα να αποκαλύψει ότι έχει λάβει τέσσερις προσφορές για την συγκεκριμένο χώρο. Οι προσφορές από την Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, την εταιρεία Intelligent Transport Services σε συνεργασία με την Formula 1, το κολέγιο UCFB και την Λέιτον Οριεντ, θα αξιολογηθούν για να εξασφαλιστεί ότι είναι συμβατές, προτού εκτιμηθούν πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από έντονες φήμες που ήθελαν το Βρετανικό GP να διεξάγεται γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο. Η επιλογή πάντως χρήσης του σταδίου για αγώνες κρίνεται ως άκρως ελκυστική από τον Μπέρνι Εκλεστοουν. Ο 81χρονος βρετανός, όπως δήλωσε, δέχθηκε πρόταση από την εταιρεία Intelligent Transport Services, η οποία ενδιαφέρεται για χρήση του σταδίου αξίας 485 εκατ. λιρών, και όχι εξαγοράς του. Στόχος είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας F1 γύρω, μέσα κι έξω από αυτό.

«Είναι μία εταιρεία που έτυχε να ενδιαφέρεται για την χρήση του σταδίου, όχι την αγορά του. Σκέφτηκαν ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Formula 1 θα αγωνιστεί γύρω από το στάδιο, εντός και εκτός αυτού. Ηθελαν να σιγουρευτούν ότι εγώ θα ενδιαφερόμουν», δήλωσε στην Daily Telegraph ο Εκλεστοουν.

Η εταιρεία διαχείρισης πάντως του χώρου (London Legacy Development Corporation – LLDC) ανακοίνωσε ότι υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν αποδεκτες περισσότερες από μία προτάσεις. Η οριστική απόφαση πάντως αναμένεται τον Οκτώβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις