Formula 1: Αποκλείει βλάβη του μονοθεσίου η Marussia

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 19:34

A- A A+

Αυτό αποκάλυψε η Ρωσική ομάδα μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς της σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το ατύχημα η Marussia ξεκίνησε μία ενδελεχή εσωτερική έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, τα οποία αξίζει να σημειωθεί, δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Όπως και να έχει η άτυχη Ντε Βιγιότα έχασε το δεξί της μάτι και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ χρειάστηκε να μείνει μέρες στην εντατική του νοσοκομείου όπου ακόμη νοσηλεύεται.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο του Νταξφορντ κατά την διάρκεια δοκιμής νέων αεροδυναμικών βελτιώσεων που είχε ετοιμάσει η Marussia για τη MR01. Ηταν η πρώτη φορά που η 32χρονη ισπανίδα πιλότος θα οδηγούσε το μονοθέσιο. Μετά όμως από τον πρώτο, δοκιμαστικό γύρο κι ενώ η Ντε Βιγιότα κατευθυνόταν στα πιτς, έπεσε στο πίσω μέρος ενός σταθμευμένου φορτηγού της Ρωσικής ομάδας.

Αν και τα αίτια που συνέβη αυτό δεν έχουν γίνει γνωστά, η Marussia εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι το ατύχημα δεν συνέβη λόγω βλάβης του μονοθεσίου. Υπογράμμισε παράλληλα ότι η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας (HSE).

«14 ημέρες μετά το ατύχημα της Μαρία Ντε Βιγιότα στο αεροδρόμιο του Νταξφορντ, η Marussia ολοκλήρωσε τη δική της λεπτομερή έρευνα σχετικά με την αιτία της σύγκρουσης.

Το ατύχημα συνέβη στις 3 Ιουλίου κατά την διάρκεια δοκιμής σε ευθεία, όπου η Μαρία θα πραγματοποιούσε την πρώτη της δοκιμή με την ομάδα και θα οδηγούσε ένα μονοθέσιο της F1 για τέταρτη φορά στην καριέρα της.

Η Marussia προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση αμέσως μετά το ατύχημα. Αυτό έγινε με σκοπό να εντοπιστούν οι αιτίες και οι παράγοντες που συνετέλεσαν στο ατύχημα και επίσης να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κάποιες επιπλοκές στο μονοθέσιο για το επικείμενο Βρετανικό GP. Μετά από προσεκτική εξέταση όλων των στοιχείων και των συμπληρωματικών πληροφοριών που ήταν διαθέσιμες εκείνη τη χρονική στιγμή, η ομάδα διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν θέματα σχετικά με το μονοθέσιο και ήταν έτοιμη τη συμμετοχή της στο επερχόμενο αγωνιστικό σαββατοκύριακο.

Μετά την αρχική έρευνά της, προχώρησε στη διεξαγωγή περαιτέρω λεπτομερούς ανάλυσης του ατυχήματος. Μία εξωτερική εγκληματολογική έρευνα ανατέθηκε και πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Νταξφορντ (έναν χώρο εγκεκριμένο από τη FIA που χρησιμοποιείται ευρέως για δοκιμές και είναι σύμφωνο με τις συστάσεις για τεστ αυτού του είδους) και μαζί με την ομάδα στο Τεχνολογικό Κέντρο της Marussia στο Μπάνμπιουρι. Αυτή η εξωτερική έρευνα έχει πραγματοποιηθεί αυτόνομα από την εσωτερική έρευνα της ομάδας.

Όπως είναι η συνήθης διαδικασία, τα συμπεράσματα της ομάδας μοιράζονται με τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας (HSE), την ανεξάρτητη αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον σε σχέση με τα εργατικά ατυχήματα», αναφέρει η ανακοίνωση της Marussia.

O επικεφαλής της Ρωσικής ομάδας τόνισε συγκεκριμένα: «Είμαστε ικανοποιημένοι που θα ευρήματα της εσωτερικής μας έρευνας αποκλείουν το μονοθέσιο ως παράγοντα του ατυχήματος. Μοιραστήκαμε και συζητήσαμε τα ευρήματά μας με την τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας (HSE) για τη δική τους παράλληλη έρευνα. Αυτή ήταν μία απαραίτητη διαδικασία που έπρεπε να γίνει προκειμένου να καταλάβουμε τους λόγους του ατυχήματος. Τώρα πλέον έχουν ολοκληρώσει την έρευνά μας και μπορούμε και πάλι να επικεντρωθούμε στην προτεραιότητα που συνεχίζει να είναι η ανάρρωση της Μαρία. Πάνω σε αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Μαρία και την οικογένεια Ντε Βιγιότα με όποιον τρόπο μπορούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις