Formula 1: Νέα, σκληρή γόμα δοκιμάζει η Pirelli στη Γερμανία

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 13:27

A- A A+

Αρχικά, η ιταλική εταιρεία σκόπευε να δοκιμάσει τη νέα γόμα στο Σίλβερστοουν, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η βροχή την εξανάγκασαν να αλλάξει τα σχέδια της και να περιμένει μέχρι τον αγώνα στο Χόκενχαϊμ. Ετσι αναμένεται να δοθούν σε κάθε πιλότο δύο σετ του νέου ελαστικού προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Η πειραματική γόμα, σύμφωνα με τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της F1, έχει μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας και θα είναι πιο εύκολο για τις ομάδες να δουλέψουν με αυτή. Ο λόγος που δεν θα χρησιμοποιηθεί στο φετινό πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα σκληρή γόμα, είναι διότι υπάρχει ο φόβος πως θα μπορούσε ίσως να έχει αντίκτυπο στην εξέλιξή του, τη στιγμή που «μαίνεται» η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και οι διαφορές των πιλότων είναι πολύ μικρές.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli Πολ Χέμπερι θεωρεί ότι και στην Γερμανία, σημαντικό ρόλο για την χρήση της νέας γόμας θα παίξει ο καιρός.

«Η νέα σκληρή γόμα δεν είναι κάτι το επαναστατικό, αλλά έχει ελαφρώς μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας, κάτι που θα διευκόλυνε τις ομάδες να φτάσουν στην κατάλληλη θερμοκρασία και να τα διατηρήσουν σε μία σωστή λειτουργία.

Θα τα δοκιμάσουμε μόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής καθώς οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα είναι πολύ λεπτές και πιστεύουμε ότι θα ήταν άδικό να αλλάξουμε μία από τις θεμελιώδεις παραμέτρους για την οποία οι ομάδες έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να την καταλάβουν και να την εκμεταλλευτούν.

Απολαμβάνουμε ωστόσο τον πολύ παραγωγικό διάλογο μαζί τους και ανέκαθεν λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες τους. Θα είναι βέβαια πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα μας πουν για το νέο ελαστικό. Θα θέλαμε επίσης να δούμε εάν οι εντυπώσεις τους ταιριάζουν με τα συμπεράσματα που εμείς έχουμε βγάλει από τις δικές μας δοκιμές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις