Formula 1: Κινδυνεύει το Νίρμπουργκρινγκ

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 16:09

A- A A+

Όπως μάλιστα αναφέρεται, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρξει ενδεχόμενο πτώχευσης λόγω αδυναμίας της καταβολής χρεών. Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνήτη της νοτιοδυτικής πολιτείας του «Rhineland-Palatinate», Κερτ Μπεκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία Nurburgring GmbH, η οποία διαχειρίζεται το 90% της κρατικής πίστας, είχε λάβει δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ το 2009 από την τράπεζα της Πολιτείας προκειμένου να προχωρήσει σε ανακατασκευή της πίστας. Τρία σχεδόν χρόνια η εταιρεία ζήτησε ένα επιπλέον κατεπείγον δάνειο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 13 εκατ. ευρώ για να καλύψει την αποπληρωμή τόκων. Κάτι τέτοιο όμως όπως φαίνεται, δεν έγινε δεκτό και πλέον η προοπτική της χρεοκοπίας στο τέλος του μήνα δείχνει ορατή.

Η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ φιλοξενεί εναλλάξ ετησίως με το Χοκενχάιμ το Γερμανικό GP. Η πιθανότητα πτώχευσής της, αφήνει πλέον όλο το βάρος διεξαγωγής αγώνα F1 στο Χοκενχάιμ. Η προοπτική αυτή αν και αρχικά είχε απορριφθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της πίστας, Γκέοργκ Σίλερ, πλέον δείχνει να φαντάζει ως ένα σενάριο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, εάν βέβαια συγκεκριμένες συνθήκες το επιτρέψουν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σίλερ.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο αίτημα. Εάν όμως υπάρξει, βλέπω την πιθανότητα η F1 να επιστρέφει κάθε χρόνο στο Χοκενχάιμ. Τότε όμως θα πρέπει όλα να συμφωνηθούν: Το θέμα κόστους, το συμβόλαιο, η πολιτική και πολύ περισσότερα. Δεν γνωρίζω εάν όλο αυτό είναι τόσο εύκολο να πραγματοποιηθεί, εμείς θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν μπορούσαμε να διατηρήσουμε την εναλλαγή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις