Μπιτς βόλεϊ: Δύσκολη κλήρωση αλλά μπορούν οι Ελληνίδες στο Ολυμπιακό τουρνουά

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 23:28
UPD:23:32

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Το ελληνικό δίδυμο κληρώθηκε στον 2ο από τους συνολικά έξι ομίλους, μαζί με ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, τις Κινέζες Ζαν Ξι/Ξούε (νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη), τις Ελβετές Κουν/Ζούμκερ και τις Ρωσίδες Βάσινα/Βοζάκοβα.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, όπου και φιλοξενείται το τελευταίο γκραν σλαμ του παγκόσμιου σιρκουί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στόχος των Ελληνίδων είναι η πρόκριση στους αγώνες «νοκ άουτ» και θα τον επιτύχουν αν κατακτήσουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό τους ή αν ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές τους αναδειχθούν σε μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες των έξι ομίλων.

Οι 16 από τις 24 ομάδες του Ολυμπιακού τουρνουά προκρίθηκαν βάσει της παγκόσμιας κατάταξης της FIVB, πέντε θέσεις δόθηκαν στους κατόχους των αντίστοιχων Διηπειρωτικών Κυπέλλων, δύο μέσω του προ-Ολυμπιακού τουρνουά και μια μέσω ελεύθερης συμμετοχής (Wild Card) σε ομάδα της Βρετανίας, που αποτελεί τη διοργανώτρια χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις