Formula 1: Ο Αλόνσο κέρδισε την πολ ποζίσιον στη Γερμανία

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 16:37
UPD:17:30

A- A A+

Εκεί μέσα στην... «Γερμανική φωλιά» καθώς οι πέντε «ντόπιοι» πιλότοι και η Mercedes καραδοκούν. Αυτό ωστόσο δεν δείχνει να τον απασχολεί καθώς έδωσε από σήμερα το στίγμα του για τον αυριανό αγώνα, κερδίζοντας μία ακόμη και δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον.

Ο καιρός για μία ακόμη φορά έκανε τα δικά του κόλπα, δυσκολεύοντας πάρα πολύ την προσπάθεια των πιλότων. Τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών θα έλεγε κανείς ότι είχαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι η πίστα ήταν βρεγμένη. Και αυτό γιατί κατά την δεύτερη περίοδο της διαδικασίας έπιασε βροχή, εξαναγκάζοντας τις ομάδες να αφήσουν τα σλικ ελαστικά και να επιστρέψουν στη σίγουρη επιλογή των βρόχινων. Νωρίτερα, οι περισσότεροι πιλότοι είχαν επιλέξει τη μαλακή γόμα έτσι ώστε να σημειώσουν κάποιους καλούς χρόνους.

Οι τελευταίοι δέκα πιλότοι που προκρίθηκαν στην τρίτη περίοδο, ξεκίνησαν να κατεβάζουν σταδιακά τους χρόνους τους ενώ εξοικειώνονταν με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα. Τελικά, τελευταίος χαμογέλασε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος χάρη στα φρέστα ελαστικά, βελτίωσε στο τέλος ακόμη περισσότερο τον χρόνο του, πετυχαίνοντας το 1:40.621.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ που αγωνίζεται εντός έδρας αναμένεται να κάνει τη ζωή δύσκολη του Ισπανού, αφού σήμερα βρέθηκε μόλις 0,4 δευτ. πίσω του. Η τρίτη καλύτερη επίδοση ανήκει σε μία ακόμη Red Bull, εκείνη του Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός θα αναγκαστεί όμως να εκκινήσει αύριο από την όγδοη θέση καθώς δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Γουέμπερ κατέβαλε προσπάθεια να καταταγεί όσο πιο ψηλά μπορούσε στις κατατακτήριες έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνη η ποινή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στη δεύτερη σειρά εκκίνησης και την τρίτη θέση θα βρεθεί ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μοιάζει να είναι πιο κοντά στο στόχο του που είναι η πρώτη του φετινή νίκη. Πόσο μάλλον αν αυτή επιτευχθεί μέσα στην πατρίδα του, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του.

Η... Γερμανική κυριαρχία στο Χοκενχάιμ φαίνεται από το γεγονός ότι τρεις από τους τέσσερις πιλότους της κορυφής έχουν Γερμανική υπηκοότητα. Ο τέταρτος της... παρέας είναι ο Νίκο Χούλεκνμπεργκ που εντυπωσίασε στις κατατακτήριες. Αυτή είναι η καλύτερη φετινή θέση για τον πιλότο της Force India στο γκριντ. Τα χαμογέλα συνεχίζονται για την ομάδα του Βιτζάι Μαλάια που είδε και το δεύτερο μονοθέσιο της με τον Πολ ντι Ρέστα να βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα και να ξεκινάει από την ένατη θέση.

Ο Παστόρ Μαλντονάτο βρέθηκε μπροστά από το δίδυμο των McLaren Mercedes που έδειχναν να παλεύουν στο βρεγμένο. Ο Τζένσον Μπάτον πέτυχε τον έβδομο καλύτερο χρόνο και ο Λιούις Χάμιλτον τον όγδοο, αντίστοιχα. Είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Μπάτον καταφέρνει να ξεπεράσει τον teammate του στη σειρά εκκίνησης.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Κίμι Ραικόνεν, τη στιγμή που ο Ρομάν Γκροσεάν έπεσε θύμα του καιρού στη δεύτερη περίοδο του κατατακτήριων και έμεινε πολύ πίσω, μόλις στην 15η θέση. Ο Γάλλος όμως θα εκκινήσει τον αγώνα ακόμη πιο πίσω καθώς είχε δεχθεί ποινή πέντε θέσεων στο γκριντ λόγω αλλαγής κιβωτίου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Νίκο Ρόζμπεργκ, ο οποίος ήταν μεν 17ος, αλλά θα βρεθεί ακόμη πιο κάτω.

Οι κατατακτήριες στην Γερμανία δεν πήγαν όπως θα ήθελε η Sauber που είδε και τους δύο πιλότους της να αποκλείονται από την πρώτη δεκάδα. Ο Πέρεθ ήταν δωδέκατος και ο Κομπαγιάσι 13ος. Οπως και να έχει, καθόλη την διάρκεια της διαδικασίας έδειχναν να στερούνται δύναμης και κινούνταν πιο αργά από τους υπόλοιπους.

Ο Φελίπε Μάσα δεν κατάφερε να επαναλάβει ότι έκανε στο Σίλβερστοουν παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες ήταν ίδιες. Στον πρώτο του γύρο κατά την δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων γλύστρισε επικίνδυνα, ξαναμπαίοντας στην πίστα, αλλά αυτόν τον έριξε στην 14η θέση.

Ο Ντανιέλ Ρικιάνρτο ήταν άτυχος καθώς για μόλις 0,06 δευτ. δεν κατάφερε να περάσει στην πρώτη δεκάδα, μένοντας έτσι ενδέκατος. Παράλληλα, ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ αποκλείστηκε από την πρώτη περίοδο για έτσι φορά φέτος. Απογοήτευση μία ακόμη φορά για τον Μπρούνο Σένα που έμεινε στην 16η θέση.

Ο Χέικι Κοβαλάινεν ήταν ταχύτερος του teammate του Βιτάλι Πετρόφ ενώ ο Τσαρλς Πικ παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα της Marussia, τερμάτισε πιο ψηλά από τον Τίμο Γκλοκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari

2. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault

3. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull-Renault*

4. Μίκαελ Σουμάχερ Mercedes

5. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes

6. Παστόρ Μαλντονάτο Williams-Renault

7. Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes

8. Λιούις Χάμιλτον McLaren-Mercedes

9. Πολ Ντι Ρέστα Force India-Mercedes

10. Κίμι Ραϊκόνεν Lotus-Renault

11. Σέρζιο Πέρεθ Sauber-Ferrari

12. Φελίπε Μάσα Ferrari

13. Ντανιέλ Ρικιάρντο Toro Rosso-Ferrari

14. Καμούι Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari

15. Ρομάν Γκροσεάν Lotus-Renault*

16. Μπρούνο Σένα Williams-Renault

17. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes*

18. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso-Ferrari

19. Χέικι Κοβαλάινεν Caterham-Renault

20. Βιτάλι Πετρόφ Caterham-Renault

21. Τσαρλς Πικ Marussia-Cosworth

22. Τίμο Γκλοκ Marussia-Cosworth

23. Πέντρο Ντε Λα Ρόσα HRT-Cosworth

24. Ναράιν Καρθικέγιαν HRT-Cosworth

* Ποινή πέντε θέσεων στο γκριντ για αλλαγή κιβωτίου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις