Συρία: Σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης άμεσα ζητεί το Παρίσι

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 19:33
UPD:19:33
A- A A+

Τον άμεσο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία, που «θα είναι αντιπροσωπευτική της ποικιλομορφίας της συριακής κοινωνίας» επιθυμεί η Γαλλία, όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

«Το καθεστώς του (σύρου προέδρου) Μπασάρ αλ Ασαντ είναι καταδικασμένο από τον ίδιο του τον λαό, ο οποίος έχει επιδείξει μεγάλο κουράγιο. Έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τη μετάβαση και την επόμενη ημέρα», διαμήνυσε ο Φαμπιούς. Ανέφερε επίσης ότι έχει πραγματοποιήσει κάποιες επαφές, κυρίως με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, οι οποίοι και συμφώνησαν ότι «έχει έρθει η ώρα να συνταχθεί η συριακή αντιπολίτευση προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο της χώρας».

Ο γάλλος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Γαλλία υποστηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου και είναι, όπως είπε, έτοιμη για «οποιαδήποτε πρωτοβουλία, περιλαμβανομένης της διοργάνωσης στο Παρίσι μιας υπουργικής συνάντησης με στόχο να υποστηριχθούν οι προσπάθειες των αραβικών χωρών για τη δημιουργία της Συρίας του αύριο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή