Formula 1: Χάνει τη δεύτερη θέση ο Φέτελ

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 18:50
UPD:26/07/2012 13:15

A- A A+

Ο γερμανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μόλις στον 66ο από τους 67 γύρους του αγώνα κατάφερε να περάσει τον Βρετανό πιλότο της McLaren, βγαίνοντας εκτός πίστας και να ανακτήσει έτσι τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Η κίνησή του αυτή όμως κρίθηκε παράνομη από τους αγωνοδίκες που εξέτασαν το περιστατικό μετά το πέρας του GP και του έδωσαν ποινή 20 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο. Κάτι τέτοιο σημαίνει αυτόματα ότι ο πιλότος της Red Bull πέφτει στην πέμπτη θέση στον αγώνα ενώ παράλληλα ανεβαίνει δεύτερος ο Μπάτον και τρίτος ο Κίμι Ραικόνεν.

«Το μονοθέσιο με το νούμερο 1 βγήκε εκτός πίστας και απέκτησε πλεονέκτημα όταν ξαναμπήκε. Παράβαση του άρθρου 20.2 στους αθλητικούς κανονισμούς της FIA Formula 1. Ποινή έλευσης επεβλήθηκε μετά τον αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 16.3 (20 δευτερόλεπτα) προστίθενται στον χρόνο του στον αγώνα», αναφέρει η ανακοίνωση των αγωνοδικών.

«Βλακώδης» η κίνηση του Χάμιλτον

Για την κίνηση του Λιούις Χάμιλτον να τον προσπεράσει και να βρεθεί μεταξύ του ιδίου και του Αλόνσο, τη στιγμή μάλιστα που ο Φέτελ κυνηγούσε τον Ισπανό και πάσχιζε να περάσει στην κορυφή, ο πιλότος της Red Bull τόνισε ότι ήταν κάτι το «βλακώδες».

«Αυτό δεν ήταν ωραίo από την πλευρά του Λιούις. Δεν βλέπω το λόγο να μας ανταγωνιστεί. Εάν ήθελε να πάει γρήγορα θα έπρεπε να μείνει πίσω και να βρει ένα κενό. Ηταν βλακώδες από τη στιγμή που ήταν έναν γύρο πίσω. Εάν θέλεις να κινηθείς γρήγορα και δεν έχεις καμία ελπίδα να κερδίσεις τον αγώνα, θα πρέπει να το σεβαστείς και να χρησιμοποιήσεις την κοινή λογική. Δεν περίμενα από εκείνον να επιτεθεί διότι δεν έβλεπα ότι υπήρχε κάποιος λόγος και πραγματικά εξεπλάγην όταν βρεθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλον», δήλωσε ο Φέτελ, οποίος όπως φάνηκε από την κάμερα στο μονοθέσιο του, εκνευρίστηκε αρκετά από την κίνηση του Βρετανού πιλότου της McLaren.

Παράλληλα θεωρεί ότι αυτή η... μάχη του με τον Χάμιλτον ήταν η αιτία που τον ανάγκασε να χάσει τη δεύτερη θέση στον αγώνα από τον Τζένσον Μπάτον καθώς τον καθυστερούσε αρκετά με αποτέλεσμα ο έτερος πιλότος της McLaren να κερδίζει έδαφος και να τον πλησιάσει.

Ετσι, μόλις ο Μπάτον πλησίασε αρκετά μπήκε για το δεύτερο πιτστόπ και όταν βγήκε με φρέσκα ελαστικά σημείωσε ταχύτερο γύρο. Εναν γύρο μετά τον Βρετανό μπήκε στα πιτς και ο Φέτελ αλλά δεν πρόλαβε να βγει μπροστά του, αφού ο πιλότος της McLaren κινήθηκε πολύ γρήγορα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις