Formula 1: Η Ferrari χρειάζεται ακόμη βελτίωση πιστεύει ο Αλόνσο

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 19:21
UPD:19:55

A- A A+

Ο Ισπανός κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή συνεχόμενη πολ ποζίσιον στην πίστα του Χοκενχάιμ και να φύγει όπως το 2010 νικητής από την Γερμανία. Θεωρεί ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει αρκετή δουλειά στο μονοθέσιο της Ferrari ιδίως στο στεγνό.

Ο Ισπανός που σήμερα είχε έναν καθαρό αγώνα, έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα της πολ ποζίσιον και δεν έχασε την πρωτοπορία στον αγώνα παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Σεμπάστιαν Φέτελ αρχικά και τον Τζάνσον Μπάτον στη συνέχεια.

Παρά τις βελτιώσεις που έχει κάνει η Scuderia στο μονοθέσιο της και οι οποίες όπως φαίνεται αποδίδουν, ο Αλόνσο εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Red Bull και η McLaren διαθέτουν πιο γρήγορο μονοθέσιο.

«Στο βρεγμένο το μονοθέσιο δείχνει πιο ανταγωνιστικό και μαχόμαστε για την κορυφή, αλλά στο στεγνό είδαμε στο Σίλβερστοουν ότι η Red Bull είναι λίγο πιο γρήγορη από εμάς και ο Μαρκ πήγε για τη νίκη ξεπερνώντας μας. Επίσης είδαμε σήμερα ότι ο Σεμπάστιαν και οι McLaren είχαν λίγο καλύτερο ρυθμό όταν είχαν ανοιχτό δρόμο. Επομένως γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε οι ταχύτεροι και ότι χρειάζεται να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Δε μπορούμε να ξεχάσουμε σε ποιο σημείο ήμασταν στη Χερέθ και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος- δύο δευτερόλεπτα πίσω, δεν καταλαβαίναμε το μονοθέσιο και υπήρχαν πολλά πράγματα σε αυτό που δεν επέδιδαν. Δουλέψαμε αρκετά στο Μαρανέλο για να βελτιωθεί η κατάσταση και τώρα στα μέσα της χρονιάς βρισκόμαστε σε μία καλή θέση από άποψη βαθμών και χρειαζόμαστε αυτό το τελευταίο βήμα σε ό,τι αφορά στην απόδοση», δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος με τη νίκη του στην Γερμανία διεύρυνε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον δεύτερο Γουέμπερ στους 34 βαθμούς.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ο σημερινός αγώνας ήταν δύσκολος καθώς σε κανένα σημείο του δε μπορούσε να είναι ήρεμος αφού καταδιωκόταν αρχικά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και έπειτα από τον Τζένσον Μπάτον.

«Ηταν ένας δύσκολος αγώνας με πολύ πίεση από τους πίσω και δεν είχαμε ούτε έναν γύρο όπου μπορούσαμε να ηρεμήσουμε λιγάκι. Το μονοθέσιο απέδιδε καλά σε όλες τις συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο ενώ και στον αγώνα ήταν πολύ καλό. Είχαμε μία καλή εκκίνηση, καλές κλήσεις από τα πιτς αλλά και καλά πιτστόπ. Στο τέλος καταφέραμε να διατηρήσουμε τη θέση μας. Υπήρχε μόνο ένα σημείο για προσπέραση, το οποίο ήταν στη στροφή έξι κι εμείς πάντα είχαμε πάντα καλές εξόδους από την στροφή τρία».

Η αποστομωτική απάντηση του Αλόνσο

Εξυπνη και αποστομωτική ήταν η απάντηση του Φερνάντο Αλόνσο στον Νίκι Λάουντα όταν μετά το τέλος του αγώνα ρώτησε τον πιλότο της Ferrari για το πώς αισθάνθηκε που σαν Ισπανός κέρδισε με ένα ιταλικό μονοθέσιο μέσα στην Γερμανία και μπροστά σε τόσους χιλιάδες Γερμανούς στις κερκίδες του Χοκενχάιμ.

Ο Αλόνσο εκμεταλλευόμενος την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη έδωσε μία πολύ έξυπνη απάντηση εμπλέκοντας και την Ελλάδα. «Εντάξει δεν γνωρίζω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή στην Ισπανία, αλλά ήταν διασκεδαστικό να οδηγώ ένα Ιταλικό μονοθέσιο που σχεδιάστηκε από έναν Ελληνα. Ηταν υπέροχο που κέρδισα εδώ. Απολαύσαμε τον αγώνα. Είμασταν ανταγωνιστικοί χθες στο βρεγμένοι και σήμερα το ότι ξεκινήσαμε από την πρώτη θέση, θεωρώ ότι ήταν το σημείο-κλειδί, διότι ήταν πολύ δύσκολο να προσπεράσεις. Ισως να μην ήμασταν οι ταχύτεροι, αλλά κρατήσαμε τη θέση μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις