Formula 1:Eνθουσιαμένος ο Μπάτον με την απόδοσή του

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 19:45

A- A A+

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από επτά αγώνες που ο Βρετανός επιστρέφει στο βάθρο των νικητών. Η τελευταία φορά ήταν στις 15 Απριλίου στο GP της Κίνας όπου είχε τερματίσει δεύτερος ενώ ας μην ξεχνάμε και τη νίκη του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία.

Εκτοτε, οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές και ο ίδιος αναζητούσε εναγωνίως ένα θετικό αποτέλεσμα που θα άλλαζε την κακή αγωνιστική του εικόνα. Κι αυτό ήρθε σήμερα στην Γερμανία και την πίστα του Χόκενχαιμ. Χαρακτηριστικό της άσχημης απόδοσής του ήταν ότι από την Κίνα κι έπειτα είχε καταφέρει να κερδίσει μόλις επτά βαθμούς.

Οπως μάλιστα δήλωσε μετά το τέλος του GP, απόλαυσε πραγματικά τον αγώνα, από τον οποίο έφυγε με το μπόνους της δεύτερης θέσης, αφού η προσπέραση που δέχθηκε από τον Φέτελ στο 66ο γύρο, κρίθηκε από τους αγωνοδίκες παράνομη.

«Ηταν ένας διασκεδαστικός αγώνας. Πραγματικά τον απόλαυσα. Κατά κύριο λόγο γιατί ήμασταν πολύ κοντά από άποψη απόδοσης. Ηταν πολύ δύσκολο να προσπεράσω τον Φερνάντο και τον Σεμπάστιαν, αλλά γενικά ήταν ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας. Τον απόλαυσα όπως και μία-δύο καλές κινήσεις στον Μίκαελ (σ.σ. Σουμάχερ) αλλά και στον Νίκο (σ.σ. Χούλεκνμπεργκ). Θα πρέπει επίσης να τονίσω ότι υπήρχαν μερικά αρνητικά σχόλια για τα πιτστόπ μας στο παρελθόν, αλλά σήμερα τα παιδιά έκαναν μία απίστευτη δουλειά. Νομίζω ότι ένα πιτστόπ μας ήταν 2,4 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι μόλις ένα άνοιγμα και κλείσιμο του ματιού, επομένως συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και πραγματικά χαίρομαι που επιστρέφω στο βάθρο», δήλωσε ο Βρετανός μετά το τέλος του αγώνα.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά για την προσπέραση του Φέτελ λίγο πριν το τέλος του αγώνα τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι, μπορεί ο καθένας να δει τα πλάνα από την τηλεόραση και να σκεφτεί ό,τι θέλει. Αυτό είναι το μοναδικό κομμάτι του αγώνα για το οποίο δεν θα ήθελα να μιλήσω, ο υπόλοιπος ήταν εξαιρετικός. Δόθηκαν μερικές καλές μάχες και υπήρχε εξαιρετική στρατηγική. Είναι υπέροχο το να επιστρέφω και πάλι στην κορυφή, να μάχομαι με τους δύο άλλους πιλότους. Αυτή είναι η θέση στην οποία θα πρέπει να βρισκόμαστε. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το ίδιο στην Ουγγαρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις