Νεολαία και Ολυμπιακοί αγώνες στο «Σπίτι του Σκίτσου»

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 15:11
UPD:15:11

A- A A+

Η Τήνος, το νησί των μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών και του πολιτισμού εμπλουτίστηκε με ένα ακόμη Μουσείο, το «Σπίτι του Σκίτσου», στο υπέροχο μεσαιωνικό χωριό Φαλατάδο.

Το πρώτο μικρό Μουσείο Γελοιογραφιών στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, 10ο στον κόσμο, την Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, εγκαινιάζει την έκθεση με διπλό θέμα «Τόπο στους νέους» και «Ολυμπιακοί αγώνες».

Εκεί, θα παρουσιάζονται χιουμοριστικά πολιτικά σκίτσα του Βασίλη και του Κώστα Μητρόπουλου, καταξιωμένων πολιτικών γελοιογράφων και σκιτσογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Φαλατάδο. Tο «Σπίτι του Σκίτσου» δημιουργήθηκε «χάρη στην πολύ φιλική διάθεση της τοπικής κοινωνίας και της κοινοτικής αρχής και πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύ θερμή συμπαράσταση του δήμου», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αδερφοί Μητρόπουλοι που συμπληρώνουν «η μητέρα μας ήταν από τον Φαλατάδο. Τα περισσότερα καλοκαίρια τα περάσαμε εκεί!..». «Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Έλληνες πολιτικοί γελοιογράφοι δεν ξεπερνάνε τους είκοσι. Αν δύο από αυτούς - και μάλιστα αδέλφια- έλκουν την καταγωγή τους από το όμορφο αυτό χωριό, τότε πράγματι το «Σπίτι του Σκίτσου» δεν θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού παρά μόνον εκεί». Οι αδελφοί Μητρόπουλοι επέλεξαν με ιδιαίτερη ευαισθησία, με χιούμορ και πολύ μεράκι, τον τόπο καταγωγής τους για να μουσειοποιήσουν το χιουμοριστικό πολιτικό σκίτσο.

Το «Σπίτι του Σκίτσου» θα είναι ανοιχτό έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Προτεινόμενα για εσάς