Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίσεις στον τελικό για τα ελληνικά κουπιά

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 12:30
UPD:13:38

Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου τερμάτισαν στη 2η θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς με επίδοση 6:02.61 και θα είναι παρόντες στην κούρσα του Σαββάτου.

A- A A+

Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου τερμάτισαν στη 2η θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς με επίδοση 6:02.61 και θα είναι παρόντες στην κούρσα του Σαββάτου. Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Χρήστου είναι ο μόνος από το ελληνικό πλήρωμα με πρώτερη εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Πεκίνο είχε καταλάβει τη 10η θέση στο σκιφ.

Στον τελικό, η ελληνική ομάδα θα έχει αντίπαλους τις Βρετανία (Γκρέγκορι, Ριντ, Τζέιμς, Τριγκς-5:58.26), Αυστραλία (Λόκγουντ, Τσάπμαν, Τζιν, Ντάνκλεϊ Σμιθ-5:59.23), Ολλανδία (Χέντρικς, Μέιλινκ, Κναμπ, Φερσλούις-6.03.71), ΗΠΑ (Ότσαλ, Ράμελ, Κόουκ, Γκολτ-6:01.72) και Γερμανία (Χάουφε, Ζάιφερτ, Καόιφερ, Σμιντ-6:04.61).

Στη δεύτερη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες (μετά το Πεκίνο), ο πιο... έμπειρος της «παρέας», Γιάννης Χρήστου, δήλωσε: «Σήμερα κάναμε καλύτερη κούρσα από τα προκριματικά, με πιο πολύ μυαλό. Ήμασταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Ευχαριστώ τα παιδιά για την πρόκριση στον τελικό. Στέλνω την αγάπη μου στη γυναίκα μου και το γιο μου. Τους περιμένω με ανυπομονοσία να έρθουν αύριο εδώ στο Λονδίνο».

Ο Γιάννης Τσίλης σχολίασε ότι «η κούρσα μας βγήκε όπως περιμέναμε. Κάναμε το δεύτερο σημαντικότερο βήμα και μάλιστα πολύ σωστά. Καταφέραμε να είμαστε στον τελικό, κάτι που πριν χρόνια φάνταζε άπιαστο όνειρο».

Ο Στέργιος Παπαχρήστος υπογράμμισε ότι «είναι η πρώτη φορά που σε βαριά κατηγορία η Ελλάδα μπαίνει τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να αναφερθώ στον πατέρα Ιωσήφ από το Άγιο Όρος. Μας εστειλε ένα γράμμα, με σοφά λόγια, το οποίο το είχαμε μαζί μας σήμερα και μας βοήθησε πολύ. Πιστεύουμε στο Θεό, πιστεύουμε σε όσους ανθρώπους είναι δίπλα μας. Θα τα δώσουμε όλα τώρα στον τελικό».

Ο Γιώργος Τζιάλλας, από την πλευρά του, εκτιμά εν όψει του τελικού ότι «όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στα μετάλλια. Η Βρετανία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, όλα είναι ισχυρά πληρώματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου για όλη την προσπάθεια που κάναμε τόσα χρόνια μαζί. Ευχή μου είναι να κλείσουμε με ένα μετάλλιο, αν όχι... με μία καλή θέση στον τελικό».

Λίγο μετά την πρόκριση της τετρακώπου των ανδρών, την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών εξασφάλισαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Οι Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες δεν πιέστηκαν σχεδόν καθόλου, οδήγησαν την κούρσα στο μεγαλύτερο διάστημά της και προς το τέλος έκαναν συντήρηση δυνάμεων, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις