Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Αποτυχημένο το μέτρο της εφεδρείας

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 14:14
A- A A+

«Αποτυχημένο και αναποτελεσματικό» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων το μέτρο της εφεδρείας, καλώντας τα μέλη του να αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς της.

«Πριν καν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δικαστήρια, όπου προσέφυγαν οι θιγόμενοι από το αντισυνταγματικό μέτρο της "εφεδρείας" του Ν. 4024/2011, η νέα κυβέρνηση ανακαλύπτει τη λύση στην εξοικονόμηση κονδυλίων από τη μείωση του δημόσιου τομέα με κάποια νέα εκδοχή "εφεδρείας"», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ.

Όπως τονίζουν οι αρχαιολόγοι, «είναι άνευ αντικειμένου κάθε συζήτηση για περαιτέρω μείωση του προσωπικού στον τομέα του πολιτισμού, το οποίο με τις εφεδρείες και τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών έχει ήδη μειωθεί δραματικά».

«Θα πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό, ότι το "λιγότερο κράτος", όπως το εννοεί η τρόικα και οι πολιτικές της, δεν έχει καμία σχέση με την εξοικονόμηση πόρων. Αντιθέτως, σημαίνει υποβάθμιση κάθε κοινωνικού αγαθού (παιδείας, υγείας, πολιτισμού), ιδιωτικοποίηση τομέων του Δημοσίου και τελικά ένα Κράτος, το οποίο θα κοστίζει πολύ περισσότερο στον φορολογούμενο πολίτη», καταλήγει ο Σύλλογος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή