Live chat με τον Μπαράκ Ομπάμα

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 10:10
UPD:10:35

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που είναι γνωστός για τη συμπάθεια που τρέφει στην ψηφιακή επικοινωνία και τα social media, επιδόθηκε σε ένα «AMA» (Ask Me Anything), το οποίο διήρκεσε μισή ώρα, στο γνωστό message board, Reddit, υπό το όνομα PresidentObama.

A- A A+

Σε μία κίνηση που εξέπληξε φίλους και αντιπάλους προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, και η τροπική καταιγίδα Ισαάκ πλήττει τις ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που είναι γνωστός για τη συμπάθεια που τρέφει στην ψηφιακή επικοινωνία και τα social media, επιδόθηκε σε ένα «AMA» (Ask Me Anything), το οποίο διήρκεσε μισή ώρα, στο γνωστό message board, Reddit, υπό το όνομα PresidentObama.

Το Reddit είναι ένα εκτεταμένο message board το οποίο φιλοξενεί πολλά μικρότερα boards συζητήσεων (subreddits), τα οποία επιβλέπουν οι ενδιαφερόμενοι «redditors». Πρόκειται για μία πολύ δημοφιλή ιστοσελίδα, αν και δεν έχει φτάσει ακόμα να θεωρείται «mainstream», παρά το ότι αυτοπροσδιορίζεται ως «η πρώτη σελίδα του Ίντερνετ». Το «ΑΜΑ» είναι ένα από τα πλέον γνωστά χαρακτηριστικά του site, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να «ανεβεί» στο ψηφιακό «βήμα» και να δεχτεί ερωτήσεις πάνω στο πεδίο ενδιαφέροντος ή την ειδικότητά του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε σε ερωτήσεις που κυμαίνονταν από τη μπύρα στο Λευκό Οίκο και την ομάδα που υποστηρίζει μέχρι θέματα που αφορούν τις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν (έγραψε ότι ο πόλεμος θα έχει λάβει τέλος στα τέλη του 2014), τη νομοθεσία σχετικά με το Ίντερνετ, το ρόλο του χρήματος στην πολιτική και πολλά άλλα.

Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση εδώ http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/z1c9z/i_am_barack_obama_president_of_the_united_states/ .

Η εμφάνισή του αποτέλεσε έκπληξη, καθώς δεν είχε υπάρξει κάποιου είδους προαναγγελία, με αποτέλεσμα πολλοί να αμφισβητήσουν τον ισχυρισμό του ότι ήταν όντως ο πρόεδρος. Ωστόσο, οι moderators και administrators του Reddit επιβεβαίωσαν γρήγορα πως πραγματικά στην «άλλη πλευρά» βρισκόταν ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter πως ήταν όντως αυτός.

Το Reddit κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει AMAs στα οποία έχουν εμφανιστεί από επιστήμονες της NASA της ομάδας πίσω από το Mars Curiosity Rover ( http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/ybmmh/we_are_engineers_and_scientists_on_the_mars/ ) μέχρι διασημότητες όπως ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής/ κωμικός Στίβεν Κόλμπερτ. Η εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να εκτοξεύσει τις «μετοχές» της ιστοσελίδας στον κόσμο του Διαδικτύου στα ύψη, αυξάνοντας το ενδιαφέρον γύρω από το ήδη δημοφιλές message board.

Προτεινόμενα για εσάς