ΥΠΕΞ: Τα Σκόπια διολισθαίνουν διαρκώς προς ακραίες θέσεις

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 13:51
UPD:13:51

Τα Σκόπια διολισθαίνουν διαρκώς προς ακραίες θέσεις, στάση που δεν συμβάλει στη διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

A- A A+

Τα Σκόπια διολισθαίνουν διαρκώς προς ακραίες θέσεις, στάση που δεν συμβάλει στη διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά τη σημασία του σεβασμού των αρχών καλής γειτονίας, ο κ. Δελαβέκουρας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η ΠΓΔΜ έχει σήμερα ευρωπαϊκή προοπτική, επειδή αυτό τον δρόμο άνοιξε η ατζέντα της Θεσσαλονίκης» στη σύνοδο Κορυφής του 2003.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την πρόσκληση Γκρουέφσκι για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε πως τα «επικοινωνιακά τεχνάσματα, η οξεία ρητορική και οι προσβολές» δεν δηλώνουν μια ειλικρινή πολιτική βούληση για πρόοδο. «Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ότι επιθυμεί τη λύση», διεμήνυσε και διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα σταθεί ως «στενός σύμμαχος» της γειτονικής χώρας, εφόσον προωθηθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα του ονόματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή