Πολιτική
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 13:51

ΥΠΕΞ: Τα Σκόπια διολισθαίνουν διαρκώς προς ακραίες θέσεις

Τα Σκόπια διολισθαίνουν διαρκώς προς ακραίες θέσεις, στάση που δεν συμβάλει στη διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

Τα Σκόπια διολισθαίνουν διαρκώς προς ακραίες θέσεις, στάση που δεν συμβάλει στη διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά τη σημασία του σεβασμού των αρχών καλής γειτονίας, ο κ. Δελαβέκουρας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η ΠΓΔΜ έχει σήμερα ευρωπαϊκή προοπτική, επειδή αυτό τον δρόμο άνοιξε η ατζέντα της Θεσσαλονίκης» στη σύνοδο Κορυφής του 2003.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την πρόσκληση Γκρουέφσκι για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε πως τα «επικοινωνιακά τεχνάσματα, η οξεία ρητορική και οι προσβολές» δεν δηλώνουν μια ειλικρινή πολιτική βούληση για πρόοδο. «Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ότι επιθυμεί τη λύση», διεμήνυσε και διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα σταθεί ως «στενός σύμμαχος» της γειτονικής χώρας, εφόσον προωθηθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα του ονόματος.