Δράση τριών διαστάσεων, με τη Μίλα Γιόβοβιτς σε πρώτο πλάνο

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 10:58

A- A A+

Δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, τρισδιάστατη δράση, όμορφη ιστορία αγάπης, δυνατή αστυνομική κωμωδία και κινούμενο σχέδιο είναι οι πέντε νέες επιλογές που πέφτουν το τραπέζι της κινηματογραφικής εβδομάδας που ξεκινά, προκαλώντας τα πονταρίσματα των σινεφίλ.

«Νικώντας το σκοτάδι»

Η δραματική ταινία της Πολωνής σκηνοθέτιδας Ανιέσκα Χόλαντ, ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και για πολλά ακόμα βραβεία σε διάφορα Φεστιβάλ, αποσπώντας συνολικά 4. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τον Μάρτιο του 1943, αφηγείται την ιστορία ενός μικροκλέφτη που καλείται να κρύψει μία ομάδα Εβραίων στον λαβύρινθο των υπονόμων, αν και αυτό τιμωρείται με δημόσιο απαγχονισμό.

«Resident evil: Η τιμωρία»

Η επιτυχημένη σειρά ταινιών δράσης, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, που βασίζεται στο δημοφιλές video game, «Resident evil», επιστρέφει θεαματικά με την τρισδιάστατη πέμπτη συνέχειά της. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται για τρίτη φορά ο Πολ Γ.Σ. Άντερσον, σύζυγος της Μίλα Γιόβοβιτς, η οποία επανέρχεται στον ρόλο της αδυσώπητης μαχήτριας, Alice, με τους Κέβιν Ντουράντ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σιένα Γκιγιόρι και Σον Ρόμπερτς να την πλαισιώνουν. Μάλιστα, ο δημιουργός της ταινίας, αυτήν τη φορά, κατόπιν αιτήματος των φανατικών φίλων των ταινιών και των παιχνιδιών της σειράς σχετικά με το ποιους χαρακτήρες του παιχνιδιού θα ήθελαν να δουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, συμπεριέλαβε τρεις νέους ήρωες στη δράση. Στην υπόθεση, ο θανατηφόρος ιός του Οργανισμού Ομπρέλα συνεχίζει να καταστρέφει τον πλανήτη γη, μετατρέποντας τον παγκόσμιο πληθυσμό σε λεγεώνες αιμοδιψών τεράτων. Η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, η Alice, ξυπνάει στο στόμα του λύκου, ανακαλύπτοντας πράγματα για το μυστηριώδες παρελθόν της.

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

Το νορβηγικό δράμα του 2009, σε σκηνοθεσία της Εύα Νταρ, είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του πολυδιαβασμένου σύγχρονου συγγραφέα Γιόστεϊν Γκάαρντερ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 και, μέχρι σήμερα, έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες. Πρόκειται για μία όμορφη ιστορία αγάπης, ένα σύγχρονο παραμύθι με φιλοσοφικές διαστάσεις, που δίνει απαντήσεις σε βαθιά προσωπικά και υπαρξιακά ερωτήματα.

«Killer Joe»

Στην αστυνομική κωμωδία -που φέρει την υπογραφή του δημιουργού του «Εξορκιστή», Γουίλιαμ Φρίντκιν- τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αναλαμβάνουν οι Μάθιου Μακόναχι, Εμίλ Χιρς, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Τζίνα Γκέρσον και Τζούνο Τεμπλ. Όταν ένας νεαρός έμπορος ναρκωτικών αντιλαμβάνεται ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, στρέφεται απελπισμένος στη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου «Κίλερ Τζο», και επινοεί ανορθόδοξους τρόπους για να βρει τα χρήματα που οφείλει στους προμηθευτές.

«Brave»

Η ταινία κινουμένων σχεδίων των Μαρκ Aντριους και Μπρέντα Τσάπμαν εμπνέεται από τους θρύλους της Σκωτίας και το γοητευτικό τοπίο των Highlands. Υπό τους ήχους του διάσημου συνθέτη Patrick Doyle, η πριγκίπισσα Μέριντα, θέλοντας να ανεξαρτητοποιηθεί, αψηφά ένα αρχαίο ιερό έθιμο, προκαλώντας ένα ανεπανόρθωτο χάος, που την μπλέκει στα δίχτυα μιας νοσηρής κατάρας.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Προτεινόμενα για εσάς