Formula 1: Νέος αναπληρωματικός οδηγός στη Marussia

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 16:44
UPD:16:44

A- A A+

Ο Τσίλτον θα βρεθεί στη Σιγκαπούρη αυτό το τριήμερο αλλά αναμένεται να ξεκινήσει να συνεργάζεται με τους μηχανικούς της Marussia από τον επόμενο αγώνα στην Ιαπωνία. Ο νεαρός πιλότος προβιβάστηκε στην ουσία από το πρωτάθλημα GP2 όπου αγωνίζεται με τη Marussia Carlin στη Formula 1. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα ο συγκεκριμένος θεσμός ολοκληρώνεται στη Σιγκαπούρη με τον Βρετανό πιλότο να βρίσκεται προς το παρόν στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μία νίκη.

Αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που ο 21χρονος θα δοκιμάζει μονοθέσιο της Formula 1 καθώς είχε συμμετάσχει νωρίτερα με τη Marussia στις δοκιμές νέων οδηγών στην πίστα του Σίλβερστοουν. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με τη μεταπήδησή του στη Formula 1.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μου δόθηκε αυτή η φανταστική ευκαιρία να είμαι μέλος της Marussia F1 για το υπόλοιπο της χρονιάς. Η εμπειρία με την ομάδα στις δοκιμές νέων οδηγών στο Σίλβερστοουν ήταν μία εξαιρετική πρώτη γεύση του πως λειτουργεί η Formula 1 και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπόρεσα να το επεκτείνω αυτό σε μία ιδανική σχέση εργασίας ως αναπληρωματικός πιλότος πλέον στους εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς.

Νιώθω ότι η οδήγηση μου έχει ωριμάσει πολύ αυτή τη σεζόν και πιστεύω ότι το να είμαι σε θέση να το συνδυάσω αυτό τώρα με μια ομάδα Formula 1, πραγματικά θα ανεβάσει την καριέρα μου σε ένα άλλο επίπεδο, δεδομένου της προετοιμασίας που απαιτείται για ένα πιλότο F1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μία ακόμη φορά την ομάδα για αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο νεαρός Βρετανός πιλότος.

Η Marussia μετά από 13 αγώνες εξακολουθεί να αναζητά τον πρώτο της βαθμό στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις