Η διαδικτυακή υπηρεσία συγκέντρωσης χρηματοδότησης, Kickstarter, κατά καιρούς έχει «τροφοδοτήσει» με τα απαιτούμενα κεφάλαια πολύ επιτυχημένες τεχνολογικές προσπάθειες. Κάποιες από αυτές επιχειρεί να «ενώσει» μία νέα πλατφόρμα, υπό το όνομα SmartThings, που, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του cloud, θέλει να «φέρει κοντά» συσκευές και εφαρμογές που συναντιούνται σε ένα σπίτι και να τις συνδέσει στο Ίντερνετ.
Στις συσκευές και εφαρμογές που «ενώνει» το Smarthings περιλαμβάνονται αρκετές «επιτυχίες» του Κickstarter. Κάποιες εξ αυτών, σύμφωνα με το Mashable.com, είναι το Pebble (ένα ρολόι το οποίο συγχρονίζεται με το smartphone του κατόχου, επιτρέποντάς του να το χειρίζεται από εκεί), το Instacube (μία ψηφιακή touch «κορνίζα» που προβάλλει σε μεγέθυνση φωτογραφίες του Instagram, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προβολή εφαρμογών) το Wattvision (εφαρμογή που συνδέεται με τους μετρητές του σπιτιού και επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί στο κινητό του τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας) και το Ubi (βγαλμένο κατευθείαν από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας: θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία έκδοση του φωνητικού βοηθού Siri για το σπίτι, με το χρήστη να μπορεί να δώσει φωνητικές εντολές για αναζητήσεις στο Ίντερνετ, ξυπνητήρια κ.α).
Το hardware κομμάτι του SmartThings περιλαμβάνει ένα κεντρικό hub και ειδικούς αισθητήρες (SmartTags) που τοποθετούνται στις συσκευές όπου επιθυμεί ο κάτοχός του. Πέρα από συσκευές υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του σε πιο «απλά» πράγματα: για παράδειγμα, ένα SmartTag (που ουσιαστικά είναι ένας αισθητήρας που ανιχνεύει κίνηση, θερμοκρασία, φωτεινότητα και υγρασία) σε μία πόρτα θα ενημέρωνε τον χρήστη πότε αυτή έχει μείνει ανοιχτή- δίνοντάς του ακόμα και τη δυνατότητα να δώσει εντολή κλεισίματός της εξ αποστάσεως, εάν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση μίας πόρτας γκαράζ). Επίσης, το SmartThings, σε συνεργασία με αυτόματες κλειδαριές, θα μπορούσε να ξεκλειδώνει την εξώπορτα του σπιτιού όταν πλησιάζει ο χρήστης, κλειδώνοντάς την αντίστοιχα εάν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κανείς μέσα στους χώρους του.
Από πλευράς της, η εταιρεία έχει «ανοίξει» την πλατφόρμα, κάτι που καθιστά τις δυνατότητές της πρακτικά άπειρες, καθώς ο καθένας με τις απαραίτητες γνώσεις μπορεί να δημιουργήσει λογισμικό ή hardware που μπορεί να συνεργαστεί με την εν λόγω πλατφόρμα.
Μέχρι τώρα, όπως αναφέρεται στο Mashable, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους πάνω από 300 developers, σχεδιαστές και εφευρέτες που δραστηριοποιούνται στο Kickstarter καθώς οι προοπτικές που «ανοίγουν» είναι πάρα πολλές: ενδεικτικά, το προαναφερθέν Instacube μπορεί να χρησιμοποιηθεί, πέρα από προβολή εικόνων, και για προβολή SmartApps, αποτελώντας έτσι ένα «χειριστήριο» των συσκευών που περιλαμβάνει το δίκτυο του σπιτιού.
Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το SmartThings είχε συγκεντρώσει 4.923 υποστηρικτές, που είχαν επενδύσει το ποσόν των 1.004.258 δολαρίων. Η «κούρσα» της χρηματοδότησης, η οποία ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου, λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου.